Huawei odlično poslovao u prvom kvartalu

Uprkos trgovinskom ratu između Kine i SAD, Huawei je uspeo da posluje – odlično, iako je baš ta kompanija bila u priličnoj meri pogođena američkim sankcijama. Izveštaj za prvi kvartal pokazuje da su ukupni prihodi iznosili 179,7 milijardi kineskih juana, što je oko 26,81 milijardi dolara.

PCPress.rs Image
Huawei: 39% rasta na godišnjem nivou

U praksi, to znači da su prihodi na godišnjem nivou, u poređenju sa istim kvartalom prethodne godine, skočili za 39%. Neto profit u poređenju sa istim periodom prošle godine je takođe porastao, mada za nešto skromnijih 8%. Rotirajući predsednik Guo Ping je tim povodom izjavio da su tri glavna cilja za 2019. unapređenje rešenja namenjenih korisnicima, telekomunikacionim provajderima, kao i poslovnim klijentima. Tom prilikom je izrazio očekivanja da će sva tri sektora rasti dvocifrenim procentom tokom 2019.

Huawei tvrdi da je isporučio rekordnih 59 miliona smartfona u prvom kvartalu 2019. godine, što je takođe značajno uvećanje sa prošlogodišnjih 39,3 miliona smartfona u istom periodu. Kompanija želi da ponovi sličan uspeh i na drugim područjima, uključujući tu mobilne računare, nosive uređaje, ali i pametne aparate za domaćinstva.

Pročitajte i:  Tri meseca bez brige: Besplatna zamena displeja vivo telefona

Istovremeno, imajući u vidu da će 2019. godinu obeležiti prelazak na 5G tehnologiju širom sveta, Huawei predviđa da će se pojaviti neverovatne prilike za poslovni rast. Status najvećeg isporučioca telekomunikacione opreme na svetu je praktično zacementiran, a kako je Huawei lider u 5G tehnologijama, za očekivati je da se taj status samo pojačava u narednom periodu. Samo ove godine je sklopljeno 40 novih sporazuma sa raznim telekomunikacionim kompanijama u vezi sa instalacijom 5G mreža. Huawei je isporučio preko 70 hiljada baznih stanica i želi da do maja taj broj pređe 100 hiljada. Ovo odeljenje je takođe zabeležilo dvocifreni rast – konkretno, 15%.

PCPress.rs Image

Cloud i AI će ove godine takođe biti važan šraf u planovima. Kompanija želi da pozicionira Huawei Cloud usluge među vodećima u industriji. Prema izveštaju, čak milion poslovnih korisnika i razvojnih timova sada koriste Huawei cloud usluge.

Izvor: GSMArena

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,