Top50 Glas publike

Huawei otkrio kad stižu telefoni sa savitljivim ekranom

Huawei planira da ubrza razvoj telefona sa savitljivim ekranom kako bi prestigli konkurenciju, a pre svih Samsung. Dok se mnogi pitaju šta uopšte omogućava nova tehnologija, predstavnici kompanije već najavljuju izlazak prvog modela.

PCPress.rs Image

Direktor kompanije Ričard Ju otkrio je u razgovoru za Die Welt da Huawei već uveliko radi na projektu mobilnih telefona sa savitljivim ekranom. On je pri tom najavio da se već početkom 2019. godine može očekivati i prvi model. Ova izjava je u skladu sa strategijom kompanije da predupredi Samsung u trci za lansiranje prvog savitljivog modela. I dok kompanije žure da izbace novu tehnologiju, analitičari se pitaju – čemu sve to?

Ričard Ju na ovo pitanje odgovara – pitanjem: “Zašto i dalje koristimo kompjutere? Verovatno zato što su nam ekrani smartfona suviše mali. Mi ćemo to promeniti sa savitljivim ekranom.”

Da li će telefoni sa savitljivim ekranom biti komercijalni uspeh?

Po njegovim rečima, za manje od godinu dana možemo da očekujemo predstavljanje prvog modela. Kako se priča oko savitljivih telefona zahuktava, jasno je da će Huawei i Samsung neće biti jedini takmičari u trci. Ipak, jasno je da će konkurencija prvo sačekati reakcije na prve modele pa tek onda krenuti u kopiranje koncepta. Slično se dogodilo i kada je predstavljen prvi tablet, gde su komentari bili “šta će mi to”, što sad zvuči neverovatno.

Pročitajte i:  Započnite godinu sa novim hobijima - A za to će se pobrinuti Huawe...

Ostaje nam da budemo strpljivi i sačekamo prve modele koje ćemo rigorozno testirati u PC Press redakciji. Do tada, proverite šta nude novi Apple iPhone modeli, a tu su i najnoviji Huawei P20 i Motorola Moto Z3 Play modeli.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,