N Central domination

Huawei potpisao ugovor sa Kancelarijom za IT i eUpravu

Kompanija Huawei i Kancelarija za IT i eUpravu potpisali su Ugovor o smeštanju opreme kojim ova telekomunikaciona kompanija postaje još jedan komercijalni korisnik Državnog data centra u Kragujevcu. Ugovor su potpisali generalni direktor kompanije Huawei u Srbiji, gospodin Chen Chen i direktor Kancelarije za IT i eUpravu, prof. dr Mihailo Jovanović.

PCPress.rs Image

Više investicija u budućnost

Generalni direktor kompanije Huawei, Chen Chen, istakao je da će kompanija Huawei u budućnosti investirati još više u ovakve projekte.

“Izuzetno nam je drago što smo deo ovog projekta i što ćemo imati priliku da prisustvujemo ceremoniji otvaranja. Najsavremeniji računarski sistemi visokih performansi zajedno sa softverskom platformom za veštačku inteligenciju kompanije Huawei biće smešteni u Državnom data centru u Kragujevcu”, poručio je generalni direktor Huawei kompanije u Srbiji gospodin Chen Chen.

Direktor Kancelarije za IT i eUpravu, prof. dr Mihailo Jovanović, istakao je značaj potpisivanja ugovora sa kompanijom Huawei.

“Potpisivanje još jednog komercijalnog ugovora za smeštaj opreme i podataka u Državnom data centru sa kompanijom Huawei od velikog je značaja za našu zemlju. Ovaj ugovor predstavlja dokaz koliko jedna velika svetska IT kompanija kao što je Huawei veruje u Srbiju, u to da smo pouzdani, bezbedni, da imamo kvalitetan data centar i kvalitetne ljudi koji mogu da upravljaju njim. Ovo je samo prvi korak, verujemo da će tokom naredne godine Huawei proširiti količinu opreme i podataka koje čuva u Srbiji i da će odatle pružati što veći broj usluga u zemljama regiona i cele Evrope”, istakao je Jovanović.

Pročitajte i:  Savršeni Huawei pokloni za nove početke

Srbija i Huawei tesno sarađuju

Srbija je sa kompanijom Huawei već sarađivala na gradskom data centru u Kragujevcu koji je pušten u rad u martu 2020. u kome se čuvaju podaci gradskih uprava, javnih preduzeća i ustanova i obezbeđuje povezivanje sa republičkim bazama podataka, a Kina je za izgradnju data centra donirala dva miliona dolara.

PCPress.rs Image

Huawei je u Beogradu tokom septembra meseca otvorio svoj centar za inovacije i digitalni razvoj u prisustvu Ane Brnabić, predsednice Vlade Republike Srbije, NJ. E. Čen Bo, ambasadorke Narodne Republike Kine i Mihaila Jovanovića, direktora Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu. Inovacioni centar ima centralnu ulogu u digitalnoj transformaciji celog regiona. Težnja kompanije Huawei je da motiviše lokalne partnere i start-up zajednicu da u okviru ovog centra zajednički kreiraju savremena rešenja za industrijsku primenu.

Kompanija Huawei u Srbiji posluje već 15 godina, sa željom da digitalizaciju približi svim ljudima, dovede je u svaki dom i kompaniju, kako bi se stvorio u potpunosti povezan “inteligentan svet”. Huawei se pokazao kao jedan od najbitnijih partnera Vlade Republike Srbije čija je saradnja bazirana na inovacijama, kreativnosti, istraživanju i razvoju.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: