TrendMicro

Huawei potpisao ugovor sa Volkswagenom

Kompanija Huawei je objavila da je postigla dogovor za ugovor o licenci sa dobavljačem kompanije Volkswagen Group, obeležavajući ga kao najveći ugovor o licenciranju u automobilskoj industriji.

PCPress.rs Image

Sporazum će obuhvatati više od 30 miliona vozila

Sporazum uključuje licencu po Huawei 4G standardnim osnovnim patentima (SEP), koja pokriva Volkswagen vozila opremljena bežičnom vezom. Huawei očekuje da će više od 30 miliona vozila biti licencirano u skladu sa patentima na osnovu postojećih ugovora o licenci. Tokom proteklih 20 godina, Huawei je sklopio više od 100 ugovora o patentnim licencama sa velikim svetskim kompanijama širom Evrope, Sjedinjenih Država, Japana i Južne Koreje. Kompanija će nastaviti da doprinosi digitalnom povezivanju vozila širom sveta, kako bi uspostavila potpuno povezan, inteligentan svet.

Song Liuping, direktor pravnog sektora kompanije Huawei, ovim povodom je rekao: „Kao inovativna kompanija posedujemo vodeći portfolio patenata za bežične tehnologije, što stvara veliku vrednost za automobilsku industriju. Drago nam je što ključni igrači iz ove industrije to prepoznaju. Verujemo da će uz pomoć naše napredne tehnologije ova licenca koristiti potrošačima širom sveta.“

Pročitajte i:  Huawei Mobile Services ekosistem

Izvor: Huawei

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,