Huawei predstavio Mate 10 seriju pametnih telefona

Tokom IFA Berlin sajma kompanija Huawei Consumer Business Group je predstavila svoj prvi AI mobilni čipset, Kirin 970, a danas je kompanija u Minhenu predstavila svoju Huawei Mate 10 seriju koja će omogućiti stvaranje novih mobilnih aplikacija zasnovanih na veštačkoj inteligenciji, a čine je: Huawei Mate 10, Mate 10 Pro i Mate 10 Porsche Design.

PCPress.rs Image

Kirin 970 je mobilna AI računarska platforma otvorena za treća lica da stvaraju nove i maštovite AI aplikacije, što procesorske sposobnosti kompanije Huawei proširuje duž celog vrednosnog lanca. Kirin 970 je napravljen korišćenjem 10 nm TSMC proizvodnog procesa i bazira se na osmojezgarnom ARM procesoru (4x Cortex A53 na 1,8 GHz + 4x Cortex A73 na 2,4 GHz), i Mali G72 grafici sa 12 jezgara koja debituje na ovom telefonu, kao i novi NPU specijalno dizajniran za mobilne uređaje. Kirin 970 takođe poseduje novi dvostruki ISP za fotografisanje podržano veštačkom inteligencijom.

Kombinujući individualnu i kolektivnu inteligenciju za rad veštačke inteligencije na uređaju, nova Huawei Mate serija korisnicima donosi reakcije u realnom vremenu, uključujući opcije Real-Time Scene i Object Recognition podržane veštačkom inteligencijom, kao i Translator ubrzan veštačkom inteligencijom.

Pročitajte i:  Automatizacija poljoprivrede: Robot "L" i povrće

Uređaji Mate 10 serije imaju 3D Glass kućište, a sa zadnje strane se nalazi nova dvostruka Leica kamera. Oni kombinuju RGB senzore od 12 MP i monohromatske senzore od 20 MP, optičku stabilizaciju slike (OIS), dvostruka sočiva sa otvorom blende f/1.6, kao i Bokeh efekat i digitalno zumiranje podržano veštačkom inteligencijom. Nove opcije Real-Time Scene i Object recognition podržani AI tehnologijom, koje služe za automatsko podešavanje kamere u zavisnosti od objekta i okruženja, zajedno sa opcijama Digital Zoom i Motion Detection, takođe podržanim veštačkom inteligencijom, omogućavaju stvaranje jasnijih i čistijih slika. Ovi uređaji poseduju mogućnost korišćenja dve 4G SIM kartice i dvostruke VoLTE veze. Huawei Mate 10 Pro otporan je na vodu i prašinu u skladu sa IP67 standardom. 

PCPress.rs Image

Svi Mate 10 modeli imaju bateriju kapaciteta 4000 mAh sa sistemom pametnog upravljanja koji razume ponašanje korisnika i raspoređuje resurse radi što dužeg trajanja baterije. Na osnovu rezultata Huawei laboratorijskih testova podržava brzo punjenje pri niskom naponu 4,5 V / 5 A, uz mogućnost da uređaj napuni od 1% do 20% za 10 minuta, i od 1% do 58% za 30 minuta. Pored toga, prema rečima kompanije, Huawei SuperCharge je prva tehnologija punjenja baterije koja je dobila TÜV Fast-Charge sertifikat za bezbednost, čime se garantuje bezbednost celog procesa. Telefoni dolaze sa EMUI 8.0 interfejsom preko svežeg Android 8.0 Oreo operativnog sistema.

Pročitajte i:  Velika jesenja akcijska ponuda Huawei proizvoda počinje danas!

Od dodatne opreme Huawei je predstavio i EnVizion 360 kameru (5K fotografije i 2K 360 video snimci), Huawei SuperCharge eksternu bateriju i Smart Scale vagu koja može da analizira podatke o zdravlju, telesnu masu i procenat masti u telu. PCPress.rs Image

U Evropi Huawei Mate 10 počeće da se prodaje već krajem oktobra 2017. po ceni od 699 evra, a Huawei Mate 10 Pro po ceni od 799 evra sredinom novembra 2017, kao i Porche Designe Huawei Mate 10 po ceni od 1395 evra.

Facebook komentari:

Tagovi: , , , , , , , , ,