ASUS Zenbook

Huawei predstavio Mate X2

Kompanija Huawei nastavlja sa realizacijom dugoročne strategije zasnovane na konstantnim ulaganjima u tehnološke inovacije i istraživanje. Huawei Mate X2, predstavnik nove generacije Huawei telefona na preklop, donosi novo, unapređeno korisničko iskustvo sa potpuno novim Falcon Wing dizajnom, koji dokazuje liderstvo kompanije u pružanju tehničkih dostignuća koja pokreću industriju.

PCPress.rs Image

Zajednički trud donosi rezultate. Samo u 2019. godini Huawei je zauzeo prvo mesto sa 3.524 prijave za patent Evropskom zavodu za patente (EPO). Štaviše, kada je reč o pametnim telefonima na preklop, Huawei je predstavio dve generacije: Mate X i Mate Xs. Pored toga, skoro 90 patenata koji se odnose na sklopive ekrane već su odobreni.

Huawei Mate X2: Nova era telefona na preklop

Huawei Mate X2 odlikuje se potpuno novim, kompaktnim dizajnom sa namerno pomerenom tačkom ravnoteže, što rukovanje čini izvanrednim, bilo da je sklopljen ili otvoren. Rasklopljeni ekran jedan je od najvećih u industriji, nudeći konzistentno korisničko iskustvo. Kreiran sa preciznošću, HUAWEI Mate X2 se savršeno savija i podjednako se rasklapa u ravni ekran. Kompozitan okvir od čelika i ugljeničnih vlakana visoke čvrstoće čini lagan, a istovremeno robustan uređaj. Kombinujući četvorostruku Ultra Vision Leica kameru, snažni stereo sistem zvučnika sa dva zvučnika i brzi Kirin 9000 5G čipset, HUAWEI Mate X2 jedan je od predstavnika najbolje tehnologije koju globalna industrija nudi.

„Sa nekim od najboljih softverskih i hardverskih inovacija u svojoj osnovi, HUAWEI Mate X2 predstavlja ogroman korak napred i postavlja novu granicu budućim uređajima na preklop“, rekao je Richard Yu, izvršni direktor i Chief Executive Officer Huawei Consumer BG. „Iako je HUAWEI Mate Xs u velikoj meri smatran najboljim sklopivim uređajem u klasi, nastavili smo da insistiramo na novim načinima za dodatno poboljšanje iskustva. HUAWEI Mate X2 predstavlja budućnost tehnologije pametnih telefona, sa pionirskim inovacijama i zaista fantastičnim korisničkim iskustvom.”

Falcon Wing dizajn: lepota koja protivreči sofisticiranosti

Seamless foldable design koji krasi HUAWEI Mate X2 savršeno se savija u kompaktnu formu, sa glatkim uglovima. Rasklopljen, ima zakrivljenu zadnju stranu koja omogućava uređaju da bude tanak svega 4,4 mm na jednom kraju. Tačka ravnoteže je malo pomerena od centra uređaja, tako da je savršeno uravnotežena bilo da je rasklopljen ili preklopljen.

Pročitajte i:  Devet interesantnih činjenica koje malo ko zna o Motoroli

Sa svojim dual-screen dizajnom, dijagonala unutrašnjeg displeja HUAWEI Mate X2 iznosi 8 inča. Pored toga, HUAWEI Mate X2 takođe predstavlja magnetno kontrolisani nano optički sloj kako bi smanjio refleksiju. Potpuno neometano radi sa 6,45-inčnim spoljnim OLED ekranom. Oba ekrana imaju super visoku rezoluciju, veliku brzinu uzorkovanja na dodir i brzinu osvežavanja od 90Hz, što pruža neometano iskustvo dok korisnici prelaze iz jednog režima u drugi.

PCPress.rs Image

Preklopljen, HUAWEI Mate X2 poseduje odnos širine i visine 21:9 spoljnog ekrana i kompatibilan je sa većinom najpopularnijih aplikacija. Rasklopljen, pretvara se u ekspanzivni pametni uređaj sa zlatnim odnosom širine i visine 8:7,1, koji nudi imerzivnije i impresivnije vizuelno iskustvo bilo da se drži vertikalno ili horizontalno.

Ispod svog minimalističkog izgleda, HUAWEI Mate X2 krije još jednu inovaciju u industriji: složenu višedimenzionalnu šarku koju je Huawei usavršavao  pet godina. Ona omogućava uređaju da se savršeno preklopi, sa skoro neprimetnim razmakom i minimizira nabore na spoljnom ekranu kada se uređaj rasklopi. Otvori duž bočnih strana su takođe sakriveni kako bi sprečili ulazak prašine i prljavštine u sistem i potencijalno oštetili ekran.

Otkrivanje novih iskustava

Sa dva ekrana, HUAWEI Mate X2 nudi najbolje iz oba sveta. Veći ekran nudi veću površinu za gledanje, dok sklopivost uređaja poboljšava njegovu prenosivost. Koristeći opsežna istraživanja, Huawei je od temelja dizajnirao oblik ovog telefona, kako bi podržao jedinstveno, pametno korisničko iskustvo. Inspirisan tehnikom snimanja „long take“, Huawei je učinio prelaz korisničkog interfejsa na HUAWEI Mate X2 uglađenijim i odzivnijim.

Pročitajte i:  Samovozeći bicikl koji su razvili inženjeri kompanije Huawei može da radi bez vozača

huawei mate x2

Veliki ekran HUAWEI Mate X2 unapređen je paketom pametnih funkcija dizajniranih za multitasking. Pomoću funkcija Smart Multi-Window, Floating Window, App Multiplier, App Bubble i mnogih drugih, korisnici mogu efikasno da multitaskuju na samo jednom ekranu.

Multi-Window funkcija omogućava korisnicima da brzo pregledaju sadržaj iz druge aplikacije bez minimiziranja aplikacije koju trenutno koriste. App Multiplier omogućava korisnicima da otvore više instanci jedne aplikacije. Putem MeeTime opcije sadržaj se može deliti između kontakata brzo i lako kao i povlačenjem datoteka na interfejs za ćaskanje, bez ograničenja veličine, količine ili formata datoteke.

Active Floating Windows ne samo da mogu menjati veličinu i mogu se smestiti u App Bubble, već mogu u bilo kom trenutku zameniti bilo koji aktivni Multiwindow. Bez obzira da li je korisniku potreban pametni telefon za posao, zabavu, društvene medije ili kupovinu, HUAWEI Mate X2 može sve.

Najbolje performanse pametnih telefona nove generacije

Pored izvanredne estetike, HUAWEI Mate X2 je izuzetan pogon koji kombinuje vodeće audio-vizuelne mogućnosti sa brzim i energetski efikasnim čipom koji podržava velike brzine i stabilnu povezanost.

Kao vodeći pametni telefon dizajniran od strane kompanije Huawei, lidera u industriji tehnologije mobilnih kamera, HUAWEI Mate X2 je opremljen četvorostrukom kamerom Ultra Vision Leica koja omogućava korisnicima da zabeleže i dele detalje svog života, u bilo koje doba dana. Super Sensing Wide kamera od 50 megapiksela ima jedan od prvih senzora koji uključuje RYYB niz filtera u boji (CFA), kao i 4-u-1 piksela i Full Pixel Octa PD AutoFocus mogućnosti za brzi fokus i snimanje visokokvalitetnih fotografija čak i u uslovima slabog osvetljenja. Telefoto kamera odlikuje se periskopskim dizajnom optike i podržava 10x optički zum, 20x hibridni zum i 100x digitalni zum. Ultra široka kamera od 16MP nudi ne samo impresivno vidno polje za scenske snimke, već podržava i makro režim za snimanje objekata na udaljenosti od 2,5 cm od sočiva.

Pročitajte i:  vivo V21 5G – novi kralj selfija

Jedinstveni dizajn HUAWEI Mate X2 omogućava korisnicima da iskoriste moćnu četvorostruku kameru Ultra Vision Leica za samoportrete. Uz selfi kameru koja podržava snimanje visoke rezolucije, ultraširok i visokodinamičan opseg, selfiji više nikada neće biti isti.

PCPress.rs Image

Kada je reč o zvuku, HUAWEI Mate X2 je potpuno opremljen da bude lični džepni bioskop. Stereo zvučni sistem sa dvostrukim zvučnikom koristi izuzetno tanke drajvere velike amplitude, sa izuzetno laganim kupolama od ugljeničnih vlakana i podržava Huawei Histen zvučne efekte, za izražavanje čak i najdelikatnijih detalja iz bilo kog izvora.

Mate X2 pokreće Kirin 9000, najintegrisaniji i najsvestraniji 5G čipset (SoC) sa najviše tranzistora do danas i pruža odlične performanse, efikasnost napajanja i povezivanje velikom brzinom.

HUAWEI Mate X2 takođe ima potpuno novi pametni antenski sistem koji dinamički bira najbolju antenu u odnosu na promene u jačini signala i način rada pametnog telefona. Bez obzira na to da li je preklopljen ili rasklopljen, da li se drži vertikalno ili horizontalno, ovaj sistem obezbeđuje snažan prijem signala za optimalno korisničko iskustvo.

HUAWEI Mate X2 ima masivnu bateriju od 4500mAh i podržava 55W HUAWEI SuperCharge, najbrže rešenje za punjenje koje je dostupno na sklopivim uređajima.

Dostupnost

U bojama White, Black, Crystal Blue i Crystal Pink, HUAWEI Mate X2 stiže u svetske u prodavnice od 25. februara 2021. godine po preporučenim maloprodajnim cenama od 17.999 juana za modele sa 256 GB i 18.999 juana za modele od 512 GB.

Facebook komentari:

Tagovi: , , , ,