Top50 Glas publike

Huawei predstavio MatePad Paper – hibrid između e-book čitača i tableta

Huawei je na MWC-u u Barseloni predstavio zanimljiv uređaj koji istovremeno predstavlja i ebook čitač i (monohromatski) tablet. MatePad Paper poseduje e-Ink displej dijagonale 10.3 inča sa antiglare premazom, koji je sposoban da prikaže 256 nijansi sive boje. Uređaj, pored teksta i slika, može da prikazuje i video, mada je diskutabilno koliko je interesantno gledati monohromatske video snimke.

huawei matepad paper

Primećujemo da je Huawei uspeo da napravi e-Ink uređaj sa velikim ekranom, znatno većim od konkurentskih (klasičnih) e-book čitača, koji donosi i dodatne funkcionalnost. On poseduje pozadinsko osvetljenje u 32 nivoa, a kompatibilan je i sa Huawei M Pencil-om. Na taj način je dobijen i digitalni notes za brzo hvatanje beleški. Kompanija je uspela da smanji vreme odziva ekrana na 26 ms, što možda nije na nivou klasičnih tableta ili telefona, ali je veoma brzo za e-Ink ekrane. Zahvaljujući tome, skoro da se ne oseća kašnjenje na zadate komande ili ispisani tekst, što je karakteristika svih ostalih e-ink zasnovanih uređaja.

Još jedna prednost MatePad Paper-a je što se veoma lako povezuje u Huawei ekosistem. Huawei laptop će ga, na primer, prepozanti kao USB drajv i dozvoliće drag&drop kopiranje beleški i drugih dokumenata.

Pročitajte i:  Huawei najnoviji pametni sat ima tajnu unutra: par bežičnih slušalica

Za sada nije poznato kada će MatePad Paper biti dostupan na tržištu, kao ni kolika će mu biti cena.

Izvor: Engadet

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: ,