BIZIT 2022

Huawei prestigao Apple – postao drugi najveći proizvođač telefona u 2019. godini

Prema najnovijem izveštaju, Huawei je prešao Apple po broju isporučenih telefona širom sveta. Na taj način postao je drugi najveći proizvođač na svetu. Južnokorejski Samsung i dalje drži prvu poziciju.

PCPress.rs Image

Iako je svetsko tržište telefona opalo za 1 posto, i uprkos sankcijama koje su SAD nametnule Kini, ovaj proizvođač sa dalekog istoka, povećao je broj isporuka u svojoj zemlji gde inače drži 40 posto tržišta.

U toku godine, kineski proizvođač je prodao oko 240 miliona telefona, u poređenju sa Apple-om koji je prodao oko 200 miliona. Samsung drži neprikosnovenu prvu poziciju sa 300 miliona prodatih uređaja u toku 2019. godine. Međutim, kineski proizvođači Xiaomi i Oppo, takođe su visoko pozicionirani kada su pošiljke njihovih modela u svetu u pitanju pa dolaze kao četvrti i peti proizvođač mobilnih telefona na svetu. Da u prvih pet, postoje tri kineska proizvođača svakako brine ostale koji pokušavaju da uhvate korak sa konurentima koji nude pristupačne a kvalitetne uređaje.

PCPress.rs Image

Još jedno iznenađenje je svakako i neverovatan uspeh Apple iPhone 11 modela, koji je doprineo tome da Apple zadrži titutlu proizvođača koji je najviše zaradio u poslednjem tromesečju 2019. godine, što se desilo po prvi put u poslednje dve godine. I dok celokupno svetsko tržište telefona opada, proizvođači se nadaju da će sa dolaskom 5G telefona, u sledećih godinu dana, ponovo krenuti pravcem koji bi oni želeli.

Pročitajte i:  Huawei Watch GT 3 Pro je vaš novi najbolji prijatelj i saputnik u svakom trenutku

Trebalo bi imati u vidu da u ove brojke ulazi i Huawei-jev podbrend Honor čiji modeli su uglavnom namenjeni mlađoj populaciji.

Izvor: 9to5google

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,