Zebra

Huawei roadshow prošao kroz Beograd

Mobilni roadshow kompanije Huawei posetio je početkom avgusta Beograd, a kamion pun najsavremenijih tehnoloških rešenja ponudio je uvid u budućnost telekomunikacija.

Akcenat pokretne prezentacije nazvane “Mobilni broadband, moguć i profitabilan” stavljen je na rešenja za mobilne mreže sledeće generacije, odnosno LTE tehnologiju. Nova generacija mobilne tehnologije omogućava značajno povećanje propusnog opsega mreže, veću brzinu prenosa podataka, te veće prosečne prihode po korisniku. Istovremeno, nove tehnologije vod više računa o okruženju, a njihova cena je prihvatljiva za telekomunikacione operatore. Tako, na primer, jedna Huawei bazna stanica najnovije generacije donosi godišnju uštedu od oko 3.500 evra samo zbog manje potrošnje struje.

Demonstraciono vozilo omogućilo je i uvid u Huawei ABC koncept koji obuhvata i mobilni backhaul (veza između baznih stanica i centra mreže), kao i izgradnju mrea u gradskim uslovima. Prikazana je i tenologija za inteligentnu paketsku komutacionu mrežu, te sistem za upravljanje propusim opsegom. Naravno, predstavljeni su i uređaji za krajnje korisnike: LTE telefoni, ruteri i modemi.

Stručnjaci kompanije Huawei predviđaju da će mobilne širokopojasne mreže biti jedan od glavnih pokretača telekomunikacione industrije. One predstavljaju osnovu za nove usluge, olakšavanje komunikacije između urežaja (M2M), realizaciju koncepta digitalnog doma…

Pročitajte i:  CarGo dostupan na Huawei AppGallery

LTE rešenja kompanije Huawei trenutno koriste četiri mobilna operatora, pritom TeliaSonera i komercijalno, a očekuje se da taj broj do kraja godine naraste na 20.

Izvor: Huawei

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,