Huawei – treći najveći proizvođač smartfona

Prva dva mesta na listi najvećih proizvođača smartfona već neko vreme zauzimaju iste kompanije, ali je na trećoj poziciji je u poslednjem kvartalu 2012. godine došlo do promena.

6937569651_630e8d5bdb_zJužnokorejski Samsung je na prvom mestu sa 29 posto udela u globalnim isporukama iz četvrtog kvartala 2012. godine, a američka kompanija Apple imala je 21,8 posto i drži drugo mesto.

Treće mesto pripalo je kineskoj kompaniji Huawei.

Ova kompanija je, prema izveštaju kompanije IDC, imala 4,9 posto udela u globalnom isporuci smartfona u poslednja tri meseca prošle godine.

Ovo je prvi put da je Huawei dospeo na tako visoko mesto, a u izveštaju kompanije IDC navodi se da za to mogu zahvaliti svojim jednostavnim pristupačnim smartfonima, ali i liniji uređaja više klase, kakva je Ascend linija.

Kompanija je demonstrirala inovativne sposobnosti predstavivši najtanji smartfon na svetu, kažu iz IDC-a, a zatim i prvi 6,1-inčni smartfon.

Četvrto mesto IDC liste zauzeo je Sony, a peti je ZTE.

Ukupno, prema podacima ove kompanije, isporučeno je 219,4 miliona smartfona i četvrtom kavrtalu, što je rast od 36,4 posot u odnosu na godinu ranije.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Samsungov Unpacked događaj zakazan za 10. jul

1 thoughts on “Huawei – treći najveći proizvođač smartfona

Comments are closed.