Huawei želi da postane broj 1 na tržištu pametnih telefona sledeće godine

Huawei ove godine beleži dobre rezultate sa rekordnim tržišnim udelom u Kini za drugi kvartal 2018, prema mišljenju više analitičara. Sve ovo se odigrava skupa sa padom kineskog tržišta, što je stvarno impresivno jer celokupno tržište beleži pad, pa je time značajniji uspeh kompanije Huawei.

PCPress.rs Image

Uz rastući broj isporuka, Huawei se polako približava svom cilju. Kompanija je u početku imala cilj da isporuči oko 180 miliona uređaja ove godine, ali sa 95 miliona poslatih samo u prvom kvartalu, kompanija očekuje da dostigne čak 200 miliona. Samo da podsetimo da Huawei Mate 20 serija tek treba da dođe kasnije u četvrtom kvartalu 2018.

Prema rečima izvršnog direktora kompanije, Richard Yu-a, dobri rezultati kompanije Huawei uglavnom su postignuti zahvaljujući rastu prodaje u Kini i Evropi. Na primer, u Kini, kompanija beleži rast od 37%, dok je u Evropi, na Bliskom istoku i Africi došlo do povećanja prihoda od 73%. Osim toga, ovogodišnja serija P20 modela je imala 45% veću prodaju od svojih prethodnika, tako da za kompaniju sve ide odlično.

Pročitajte i:  Još samo dva dana do novog Huawei pametnog telefona

Jedini problem predstavlja američko tržište na kojem su Huawei telefoni zabranjeni, a kompanija ne može ništa da učini po tom pitanju. Isto važi i za australijsko tržište iako CEO smatra da rast kineskog i evropskog tržišta nadoknađuje propuštene prekomorske mogućnosti.

PCPress.rs Image

U budućnosti, Huawei će započeti testiranje 5G telefona krajem 2018. godine, tako da će biti spremni za 2019. CEO je optimističan u pogledu rezultata kompanije Huawei u 2019. godini i veruje da ima mogućnost da postane broj jedan proizvođač pametnih telefona do četvrtog kvartala 2019. To je sigurno ambiciozan cilj, ali tek treba da vidimo da li je i koliko izvodljiv.

Izvor: GSMArena

Facebook komentari:

Tagovi: , , , ,