BIZIT 2022

Hublot pametni sat od 5.200 dolara

Poznati proizvođači satova takođe su ušli na tržište pametnih uređaja, ali nisu toliko poznati u široj javnosti, prvenstveno zbog visoke cene. Zato njihovi satovi obično ciljaju samo određene segmente tržišta. Na primer, prvi Hublot pametni sat, Big Bang imao je limitiranu primenu, jer je bio namenjen sudijama na FIFA 2018 svetskom prvenstvu u fudbalu, kao i sudijama u drugim sportovima.

PCPress.rs Image

Google Wear OS kao osnova

Novi model, Hublot Big Bang e, biće namenjen široj populaciji, pod uslovom da je ona spremna da plati 5.200 dolara za pametni sat (u osnovnoj, titanijumskoj verziji).

Big Bang e je zasnovan na Google-ovom Wear OS-u. Pored titanijumskog, na raspolaganju je i keramičko kućište, a njegova cena je još viša (5.800 dolara). Ojačano ojačano staklo štiti od grebanja AMOLED ekran visoke rezolucije. Rotirajući okvir služi za kontrolu elektronskih funkcija, a časovnik je vodootporan do dubine od 30 metara.

Zahvaljujući Wear OS-u, korisnici će moći da pristupe Google Play, Google Assistant-u i Google Pay servisima, a dobijaće i notifikacije i poruke. Sat je zasnovan na Snapdragon Wear 3100 procesoru, poseduje 1 GB RAM-a i 8 GB prostora za podatke. Međutim, nisu implementirani GPS ni NFC što je čudno, s obzirom na cenu časovnika. Baterija od 300 mAh može da izdrži jedan dan upotrebe.

Pročitajte i:  FIFA će na 2022 Word Cup-u upotrebiti AI za prepoznavanje ofsajda

Za sada se još uvek ne zna kada će ovaj pametni sat biti dostupan na tržištu. Hublot je objavio da će on biti dostupan u prodavnicama i online, kao i da će se prodavati u Kini, Evropi i SAD-u.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,