Hyatt uvodi mogućnost otključavanja soba putem iPhone ili Apple sata

Hoteli Hyatt uvode mogućnost otključavanja soba putem iPhone-a ili Apple pametnog sata. Mogućnost je zasnovana na funkcijama Apple Wallet-a i podršci za ultra-širokopojasne digitalne tastere, koja je pristigla sa iOS 15.

PCPress.rs Image

Digitalni ključ putem Apple Wallet-a

Apple Wallet omogućuje iPhone i Apple watch vlasnicima da digitalnim putem koriste i održavaju debitne i kreditne kartice. Kada se aplikacija kombinuje sa poslednjim verzijama iOS i watchOS softvera, moguće je koristiti je i kao ključ. Funkcija je omogućena u nekoliko Hajatovih hotela u Americi.

Mogućnosti Apple Wallet-a olakšavaju procedure vezane za prijavljivanje i rezervisanje soba i mogu biti interesantan model za niz sličnih upotreba. Apple Wallet omogućuje da se proces prijavljivanja i rezervisanja završi digitalnim putem, zajedno sa digitalnim ključem koji se dobija u Apple novčanik. Aplikacija obaveštava goste kada je njihova soba rezervisana, a potom dobijaju ključ koji se aktivira nakon čekiranja. Kada gosti dođu u hotel, treba samo da prislone telefon ili sat bravi i vrata će se otključati. Nije potrebno otključati telefon ili sat, niti imati punu bateriju, da bi sistem radio.

Pročitajte i:  Musk: Apple preti da će izbaciti Twitter iz App Store-a

Digitalni ključ podržan je samo na uređajima koji koriste iOS 15 i satovima koji koriste watchOS 8 operativni sistem. Hajat koristi Vostio Access Management, kao cloud platformu za digitalni ključ, dok ASSA ABLOY Global Solutions omogućuje kompatibilne brave za vrata. Procenjuje se da je ovakav sistem otključavanja pouzdaniji od običnog jer je, navodno, teže zaboraviti u sobi telefon nego ključ. Kako bilo, digitalni proces rezervisanja sobe i korišćenja ključa savremeniji je i lakši.

Izvor: slashgear

 

 

 

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,