BIZIT 2022

Hyperloop: Stanice budućnosti

Super-brzi Hyperloop bliži se realnosti još od 2017. godine, budući da je tokom svog prvog testiranja te godine letelica XP-1 postigla brzinu od oko 309 kilometara na sat. Iz Hyperloop-a One je tom prilikom moglo da se čuje da je prototip za transport visoke brzine, koji bi od Londona do Edinburga mogao da stigne za 50 minuta, tu brzinu postigao na test-stazi od 500 metara u pustinji Nevada.

PCPress.rs Image

Nakon dve godine čini se da je Hyperloop još uvek daleko od toga da svoje putnike dočeka na nekoj od stanica, što SpaceX ne sprečava da zainteresovanima ponudi ilustracije koje prikazuju kako bi te stanice budućnosti mogle da izgledaju. Naime, tim stručnjaka sa univerziteta Delft iz Holandije udružio se sa kompanijom INDG, te grafičkim studiom AltSpace, kako bi zajedno kreirali 3D iskustvo i ponudili pogled na budućnost. Završena prezentacija prikazuje spoljašnjost i unutrašnjost novog transportnog sredstva, ali i to kako bi mogle da izgledaju stanice za prijem putnika.

Pročitajte i:  Američki sud podržao lansiranje Starlink satelita

Tim sa univerziteta Delft osvojio je prvo mesto za Hyperloop dizajn 2017. godine, a ove godine po treći put učestvuje na konkursu, pa je zanimljivo dase uporedi koliko je dizajn napredovao u prethodne dve godine.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: ,