Plazma

HyperX napravio svoju prvu kompaktnu mehaničku tastaturu

Većina velikih kompanija koje se bave izradom periferija za računare već je uvela 60% mehaničke tastature, koje su kompaktnije od verzija u punoj veličini i postale su moderne poslednjih godina iz razloga estetike i veličine. Međutim, na CES 2021, HyperX konačno sledi primer svojih konkurenata predstavljanjem svog prvog kompaktnog modela nazvanog Alloy Origins 60. Ovde je manje tastera od one u punoj veličini, ali ne nužno i manje funkcija. Većina dostupnih tastera ima sekundarne funkcije koje se mogu aktivirati držanjem tastera FN.

hyperx predstavio prvu mehaničku tastaturu

Cena svega 99,99 dolara

Ovo nije prvi put da 60% tastatura nosi HyperX ime. Kompanija je sarađivala sa brendom Ducky na ograničenom izdanju One 2 Mini te kompanije, ubrizgavši joj HyperX brend i njegove interne linearne mehaničke prekidače Red. Slično tome, Alloy Origins 60 ima iste prekidače, sa USB-C portom za povezivanje sa računarom. Može da uskladišti do tri profila sa ugrađenom memorijom, koju možete da uključite na samoj tastaturi ili putem HyperX Windows 10 aplikacije. Aplikacija takođe omogućava neke dodatne funkcije, poput prilagođavanja LED osvetljenja i podešavanja sopstvene makro komande za tastere.

HyperX kaže da su uključeni poklopci tastera PBT dvostruki ojačani, što znači da su daleko otporniji na habanje slova nakon dosta upotrebe. Ovaj model će se pojaviti u SAD-u 22. februara po ceni od 99,99 dolara. Na temu dostupnosti, HyperX je takođe najavio tokom CES 2021 da su njegovi žičani igrački miš Pulsefire Haste, bežične slušalice Cloud II Wireless i žičane igračke slušalice Cloud Revolver 7.1 dostupne širom sveta.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: