Cove

Hyundai želi da kupi Fiat Chrysler

Sergio martionne, prvi čovek Fiat Chrysler-a, već neko vreme želi da se udruži sa većim proizvođačem automobila. Italijanima treba partner s dobrom pozicijom i distribucijom na azijska tržišta, pogotovo u Kini, a zauzvrat nude ulaz na evropsko i američko tržište. Konkretan interes za FCA-ovu ponudu zasad je donekle iskazao samo Great Wall Motor. Iz kineske kompanije otvoreno su rekli da bi voleli da kupe Jeep, međutim od toga najverovatnije neće biti ništa jer je Jeep najprofitabilnija kompanija Fiat Chrysler koncerna.

PCPress.rs Image

Međutim, Hyundai bi mogao da preuzme italijansko-američku alijansu, a ovaj podvig Koreance bi koštao oko 9,83 milijardi američkih dolara, odnosno 4,95 milijardi dolara ako se iz jednačine izbace Maserati i proizvođač automobilskih delova Magneti Marelli. Ovim potezom Hyundai bi postao najveći proizvođač automobila na svetu s godišnjom proizvodnjom od 11 miliona automobila.

To bi se dogodilo samo ako bi sve ove kompanije uspele da funkcionišu pod istim krovom međusobno, budući da na pojedinim tržištima, pogotovo na evropskom, već sada su žestoka konkurencija u istim segmentima s istim klasama automobila.

Pročitajte i:  Google i Samsung žele da olakšaju sinhronizovanje fitnes podataka

Izvor: SEEbiz

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , , ,