BIZIT 2022

I Apple priprema telefon sa sklopivim ekranom

Prema patentnoj prijavi koja je objavljena prošle nedelje, možemo da zaključimo da i Apple planira da pravi preklopni telefon. Prijava je podneta još u oktobru prošle godine, što ukazuje da Apple već neko vreme razmišlja o ovakvoj vrsti telefona.

PCPress.rs Image

S obzirom da je Samsung zvanično lansirao Galaxy Fold, sa cenom koja je za nijansu ispod 2.000 USD, možemo da kažemo da je trend sklopivih telefona zvanično započet i da će to biti najnoviji tehnološki pomak kod ovih uređaja. Uostalom, i Huawei je potvrdio da planira sklopivi 5G telefon, što znači da će svi vodeći proizvođači ponuditi bar jedan takav model.

Apple-ova patentna prijava opisuje displej sa šarkama koje omogućavaju preklop ekrana po širini, a ne po dužini kao kod Galaxy Fold-a. Ekran se može koristiti u bilo kom uređaju, od telefona i tableta, preko laptopa, pa sve do mobilnih prenosnih uređaja. U prijavi je navedeno da bi takvi ekrani doneli fleksibilnu tehnologiju s kojom će se obezbediti poboljšanje elektronskih uređaja.

Aplikacija koja je podneta za patent još uvek nije odobrena, ali ona predstavlja još jedan dokaz da Apple radi na sklopivom iPhone-u. Prošle godine CNBC je izvestio da bi prvi sklopivi iPhone mogao da se pojavi u prodaji 2020. godine i da bi nakon otvaranja ekrana on mogao da se pretvori u tablet.

Pročitajte i:  Radnici Apple se pridružuju sindikatu

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , ,