I Niš priča – nova aplikacija Telekoma Srbije

Kompanija Telekom Srbija i Turistička organizacija Niša predstavili su besplatnu aplikaciju za mobilne uređaje „Niš priča“, koja će posetiocima približiti najznačajnije kulturno-istorijske znamenitosti ovog grada.

Viktor Strbac Telekom Srbija 1Telekom Srbija je razvio ovu aplikaciju uz primenu koncepta „proširene stvarnosti“ (Augmented Reality), koja omogućava da se na jednostavan i zabavan način dobiju osnovne informacije o 50 lokacija u samom Nišu i obližnjim ambijentalnim celinama.

„Želeli smo da na jedinstven i zanimljiv način predstavimo ovaj grad svima koji žele bolje da ga upoznaju. Verujemo da smo dali novi smisao korišćenju mobilnih aplikacija, danas nezaobilaznih u mnogim svakodnevnim aktivnostima, i učinili da grad na neki način sam progovori o svojim znamenitim ličnostima i građevinama. Nadamo se da će svim posetiocima, pogotovo onim iz inostranstva, pružiti mnoštvo novih informacija koje će obogatiti njihov boravak u Nišu“, rekao je Viktor Štrbac, PR menadžer Telekoma Srbija.

Aplikacija „Niš priča“ izuzetno je jednostavna za korišćenje. Nakon preuzimanja aplikacije, posetilac može da bira da li će u obilazak znamenitosti krenuti koristeći koncept „proširene stvarnosti“, kako bi posetio lokacije u svojoj neposrednoj blizini, ili će se osloniti na unapred određene rute ucrtane na mapi grada. Devet ruta, koje povezuju lokacije u smislene istorijske i ambijentalne celine, vode posetioca kroz burnu prošlost i živopisnu sadašnjost Niša, grada u kojem je prvo naselje nastalo pre četiri hiljade godina.

Pročitajte i:  „Nijedna vrsta ne umire sama“ – nova kampanja Telekoma Srbija

Lokacije obuhvaćene aplikacijom „Niš priča“ su: Arheološka sala, Spomenik Konstantina Velikog, Ranovizantijska grobnica, Saborna crkva Svete Trojice, Tvrđava, Hamam, Ćele kula, Sinagoga, Jevrejsko groblje, Česma na Trgu Kralja Milana, Oficirski dom, Niška banja, Narodno pozorište, Lapidarijum, Ulica iz doba Justinijana Prvog, Latinska crkva i mnoge druge.

Aplikacija „Niš priča“ deo je šireg projekta Telekoma Srbija pod nazivom „Grad priča“, koji je već obuhvatio Beograd i Novi Sad, čiji je cilj primena inovativnih rešenja u oblasti turizma i unapređenje turističke ponude u Srbiji. Aplikacija se može besplatno preuzeti sa Google Play i App Store prodavnica.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,