I Samsung patentirao telefon sa zarezom na ekranu

Izgleda da ni Samsung neće ostati imun na sada već dobro poznati zarez na displeju, budući da je organizaciji za patente SIPO predao patent koji prikazuje nekoliko različito dizajniranih modela, od kojih svi imaju useke iznad displeja.

PCPress.rs Image

Naime, patent je predat 30. marta, a uređaji koji su u okviru njega prikazani podsećaju na iPhone X, na Essential Phone, te neke druge modele. Na zadnjem delu se nalaze dve glavne kamere, nema senzora za otisak prsta, a displej je bez okvira. Iznad displeja se, u pomenutom zarezu, nalazi prednja kamera, i ostali senzori.

Telefoni sa zarezom na ekranu prvi put su se pojavili 2017. godine, a sa Essential Phone modelom, te iPhone-om X. Sada već poznati usek osmišljen je kao kompromis koji je proizvođačima omogućio da povećaju displej, a da zadrže prednju kameru, senzore, te drugi hardver koji se obično nalazi na prednjoj strani telefona.

PCPress.rs Image

Značajno je što Samsung razmatra primenu useka, te bi ovaj mogao da mu omogući povećanje displeja, budući da ekran na poslednjem Galaxy S9 modelu zauzima nešto preko 80% površine prednje strane uređaja. Ipak, to što se zarez našao na patentu, ne znači da će ga Samsung i primeniti, a postoje i neki drugi patenti koji predlažu nešto drugačija rešenja za povećanje ekrana.

Pročitajte i:  Američko PC tržište u porastu zbog velike potražnje za prenosnim računarima

Izvor: CNET

Facebook komentari:

Tagovi: , , , , , ,