ePlaneta

I Sarajevo dobija svoj Hilton

Fatih Kol, turski investitor koji stoji iza projekta gradnje luksuznog hotela u centru Sarajeva, izjavio je da će 2019. godine glavni grad dobiti prvi Hilton, a najavio je i nove veće projekte čiji će detalji biti objavljeni uskoro. Ono što je do sada kočilo projekat gradnje hotela na mestu bivše zgrade Feroelektra, a koji je najavljen još prošle godine, jeste komplikovana birokratija i pribavljanje dozvola u Bosni i Hercegovini.

PCPress.rs Image

Kako je objašnjeno, hotel će nositi franšizu Hiltona i to je gotovo sigurno. “Ostalo je još nešto da dogovorimo, ali i Hilton i ja želimo da se ovde otvori Hilton. U ovom gradu postoje mnogi hoteli, hosteli, guest house, ali ne i luksuzni hoteli. Investicija iznosi između 10 i 13 miliona evra, i ono što sam ja hteo jeste da otvorim prvi pravi luksuzni hotel u Sarajevu. Planiramo manji broj soba, 56, ali koje će biti velike. Naravno, zbog toga cene sobe neće biti u nivou sa standardnim cenama u gradu“, zaključio je turski investitor.

Kol ne želi da stane na jednom objektu u Sarajevu. Kako je objasnio, postoje još dva projekta, a detalji će biti objavljeni u novembru. “Jedan je projekat je u Opštini Centar, a drugi kod Vilsonovog šetališta u Novom Sarajevu i reč je o rezidencijalnim zgradama predviđenim za luksuzno stanovanje. Projekti vrede po 50 miliona evra odnosno ukupno 100 miliona evra. Trenutno radimo na detaljima i pregovorima sa opštinama”, rekao je Kol.

Pročitajte i:  Južna Koreja ulaže u lokalnu proizvodnju čipova 19 milijardi dolara

Da podsetimo, prvi Hilton hotel u Srbiji, zvanično je počeo sa gradnjom 17. aprila 2016, a planirano je da se završi u maju 2018. godine. Vrednost ulaganja u ovoj hotel je oko 70 miliona evra. Na početak izgradnje čekalo se više od sedam godina, između ostalog, zbog toga što investitor nije mogao da dođe do potrebnih dozvola.


Update:

Povodom ove vesti nas je kontaktirao predstavnik Hiltona za Evropu koji je izjavio da ne postoji nikakav dogovor između Hiltona i hotela koji se pominje, pa izgleda da će Sarajevo još malo sačekati na svoj prvi Hilton.

Izvor: SEEbiz

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , ,