Top50 Glas publike

IBM deli AI alate za bolje razumevanje i lečenje COVID-19

IBM želi da pomogne istraživačima da bolje razumeju i leče COVID-19. Da bi to učinili, uključuju AI u priču. Kompanija je objavila niz novih alata za objedinjavanje podataka, kako bi pomogla naučnicima  u istraživanju potencijalnih terapija, unapredili istraživanje novo sekvenciranih SARS-CoV-2 genoma i učinio dostupnim najnovije informacije zdravstvenim radnicima.

PCPress.rs Image

Veštačka inteligencija protiv pandemije

AI deep search alat preuzima podatke iz Bele kuće, koalicije istraživačkih grupa i licenciranih baza podataka iz DrugBank-a, Clinicaltrials.gov i GenBank. Kvalifikovani istraživači mogu postavljati upite, a koristeći mašinsko učenje, sistem će brzo izvući relevantne informacije iz 13.335 dokumenata koje alat trenutno uključuje. IBM kaže da može da doda čak 100.000 PDF-ova dnevno.

IBM takođe besplatno nudi svoju Functional Genomics platformu tokom trajanja pandemije. Cloud alat za istraživanje je skladište gena, proteina i drugih molekula iz sekvenciranih virusnih i bakterijskih organizama, a ima za cilj da pomogne istraživačima da identifikuju molekularne ciljeve neophodne za dizajn lekova, razvoj testova i lečenje. IBM je već identifikovao 3.000 novih malih molekula kao potencijalnih terapijskih kandidata za COVID-19, i to deli pod otvorenom licencom. Istraživači ih mogu proučavati u novom interaktivnom alatu za istraživanje molekula.

Pročitajte i:  Adobe planira da prodaje AI-generisana umetnička dela

Drugo skladište podataka u cloud-u omogućava mikrobiolozima i bioinformatičarima da proučavaju više od 300 miliona genskih sekvenci, uključujući i novo sekvencirani javni SARS-CoV-2 genome. Za kliničke lekare i zdravstvene radnike, IBM nudi besplatan pristup IBM Micromedex i DinaMed, gde mogu pronaći informacije o lekovima i bolestima zasnovanim na dokazima, uključujući najnovije istraživanje o COVID-19.

IBM takođe donosi podatke o COVID-19 na mobilne telefone, putem aplikacije Weather Channel. U međuvremenu, američki zvaničnici koriste podatke o lokaciji mobilnih oglasa za proučavanje širenja COVID-19, a UC San Francisco je partner sa Oura-om kako bi koristili pametno prstenje kako bi bolje razumeli bolest.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , ,