N Central domination

IBM nastavlja program pomoći gradovima

IBM će produžiti svoj program pomoći gradovima “Smarter Cities Challenge”, saopšteno je iz ove kompanije.

scc-lockup

Smarter Cities Challenge je program koji je primenjen u odabranih 116 od 500 prijavljenih gradova tokom protekle četiri godine.  U ovom program angažovani su IBM eksperti širom sveta, specijalizovani za oblasti kao što su marketing, komunikacija, tehnologija, istraživanja i razvoj, odnosi sa vladama, ljudski resursi, finansije, biznis, pravna pitanja i specifične oblasti kao što su transport, energetika i zdravstvo.

Do sada je više od 700 vrhunskih IBM eksperata poslato u gradove širom sveta, gde su, kao pro bono konsultanti, radili na projektima unapređenja usluga koje lokalne vlasti pružaju svojim građanima.

Tokom prve četiri godine aktivnosti, mnogi od 116 gradova u kojima je program primenjen bili su u mogućnosti da poboljšaju javnu bezbednost, ekonomski razvoj, prihode, transparentnost, participaciju građana u odlučivanju,  zdravlje i blagostanje, prevoz, socijalne usluge i komunalne usluge.

Neki od primera gradova koji su kao učesnici ovog izazova primenili preporuke stručnjaka kompanije IBM i poboljšali živote svojih građana jegrad Glazgov u Velikoj Britaniji, gde je rešavano subvencioniranje troškova goriva za grejanje za starije sugrađane sa niskim prihodima. Grad je takođe obezbedio donaciju od 40 miliona dolara od odbora za Tehnološku Strategiju.

Pročitajte i:  Stiže kvantni kriminal - evo kako IBM planira da nas spasi

U Sirakuzi (država New York u SAD) analizirani su podaci kako bi se identifikovala domaćinstva i delovi grada kojima je potrebna revitalizacija. Ovi napori su uvećali prikupljanje taksi i poreza za 69 procenata.

“Odlučili smo se na nastavak Smarter Cities Challenge programa iz jednog jednostavnog razloga: On funkcioniše”, kazala je Jennifer Crozier, potpredsednik odeljenja Global Citizenship Initiatives u kompaniji IBM. “Lideri gradova širom sveta rekli su nam kako im je savet koji su dobili od kompanije IBM pomogao da ponovo osmisle kako mogu koristiti podatke i analitiku da bi rešili kompleksne probleme. Rečeno nam je da je IBM Smarter Cities Challenge jedan od retkih programa koji okuplja ljude da rade zajedno, i dugoročno daje odlične rezultate  –  i mi smo ponosni na tu činjenicu. Pozivamo predstavnike gradova i regionalne lidere da se prijave sa svojim najkompleksnijim problemima i mi ćemo razmotriti šta bismo mogli zajedno da uradimo.”

Smarter Cities Challenge program je otvoren za lokalne i regionalne jedinice uprave, što uključuje gradove, okruge, prefekture, grofovije i distrikte. Kompanija IBM prima prijave od danas, pa sve do 6. februara 2015. godine, a svi detalji se nalaze na adresi www.smartercitieschallenge.org.

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,