BIZIT 2022

IBM proslavio stogodišnjicu

_DJT0866 IBM 100 Years of Progres proslava crop net Kompanija IBM proslavila je stogodišnjicu svog postojanja u rezidenciji američke ambasade, 16. juna 2011. Gostima su se obratili gospođa Meri Vorlik (Mary Warlick), ambasadorka Sjedinjenih američkih država u Srbiji, gospodin Ivica Dačić, potpredsednik Vlade Republike Srbije i gospođa Iris Džeba, direktorka IBM-a za Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju i Albaniju. Govornici su dali osvrt na istoriju tehnoloških inovacija i pravce budućeg razvoja. Na skupu su se okupili najznačajniji poslovni lideri, klijenti i predstavnici državnih institucija iz Srbije i država iz okruženja.

"Večerašnja proslava obeležava istinsku prekretnicu za ovu kompaniju koja je, od svog osnivanja pre jednog veka, bila na samom čelu tehnoloških inovacija i razvoja u SAD i širom sveta. IBM je odgovoran za mnoga dostignuća koja nam danas olakšavaju život i fascinantno je da je kompanija, koja je započela proizvodnjom satova, vaga i sekača za sir 1911.godine, evoluirala do proizvodnje takvih tehnologija kao što je prvi disk drajv, memorijski čip, bankomat, superkompjuter, PC, laptop, sve do današnje široke palete softvera, servisa i analitike“, izjavila je gospođa Vorlik.

Pročitajte i:  Stiže kvantni kriminal - evo kako IBM planira da nas spasi

“Tokom ove godine imali smo priliku da sagledamo prethodnih sto godina postojanja i podsetimo se dostignuća koja su IBM učinila liderom u našoj industriji. Naš uspeh je skup ličnih doprinosa svakog od naših 425.000 zaposlenih širom sveta. Oni su nam omogućili da danas, 16. juna, obeležavamo vek neprekidnih inovacija, velikih transformacija i kreiranja pametnijih sistema za IBM, za naše klijente i za svet“, rekla je gospođa Džeba.

IBM je u Srbiji prisutan od tridesetih godina ovog veka, dok je kao lokalna kompanija prisutan od 2006. godine, i danas je prepoznat kao lider na tržištu u oblasti hardvera, softvera i servisa.

Pogledajte i film kojim je obeležena stogodišnjica jedne od najvećih kompanija na svetu.

Izvor: IBM

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,