ICANN подржао захтев Регистра националног интернет домена Србије за доделу ћириличког домена “.срб” на управљање

Nenad Marinkovic, RNIDS, Ненад Маринковић, РНИДСБеоград, 26. април – Управни одбор Интернет корпорације за додељена имена и бројеве (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers, ICANN) је на својој седници од 21. априла подржао захтев Регистра националног Интернет домена Србије да се ћирилички домен ".срб" њима додели на управљање.

Србија је, после Русије, друга земља којој је ICANN одобрила употребу ћириличког домена на Интернету, изјавио је директор Регистра националног Интернет домена Србије (РНИДС) Ненад Маринковић.

Директор Маринковић је подсетио да је 8. новембра прошле године ICANN одобрио захтев да српски ћирилични домен гласи „.срб“, а 21. априла ове године подржан је захтев да тај домен буде додељен на управљање Регистру националног Интернет домена Србије.

На захтев РНИДС током маја коначно одобрење треба да пружи Министарство трговине Сједињених Америчких Држава, казао је Маринковић. Потом органи РНИДС треба да донесу правилник и политику цена регистрације ћириличког домена.

Очекује се да ће сви који имају “.rs” домен имати првенство при регистрацији истоветних ћириличких домена и да ће политика цена бити стимулативна за све будуће регистранте, указао је Маринковић.

Pročitajte i:  Linkovi ka autoritativnim sajtovima loši za SEO?

Званичну информацију о одлуци Управног одбора Интернет корпорације за додељене имена и бројеве можете наћи на следећој веб локацији: http://icann.org/en/minutes/resolutions-21apr11-en.htm#7.3

Facebook komentari:

Tagovi: , , , ,