IDC IT Security and Datacenters Transformation Roadshow u Srbiji

IDC, jedna od vodećih kompanija na svetu koja pruža informacije o tržištu, konsalting usluge i organizuje događaje u oblastima informacionih tehnologija, telekomunikacija i tržišta potrošačke tehnologije, organizovaće osmu po redu godišnju konferenciju “IDC IT Security and Datacenters Transformation Roadshow” u Srbiji, u hotelu Hyatt 4. aprila 2013. godine. header_banner_SR

Ovaj tradicionalni događaj visokog profila održava se u Centralnoj i Istočnoj Evropi, Bliskom Istoku i Africi. Konferencija će okupiti stručnjake za bezbednost, analitičare, lidere u industriji, IT profesionalce i poslovne korisnike koji će razgovarati o najnovijim trendovima i dešavanjima u IT bezbednosti, podelili svoja iskustva i razmenili svoje najbolje prakse. U vremenskom periodu od februara do septembra 2013. godine, IDC Security and Datacenters Transformation Roadshow će posetiti 30 velikih biznis centara širom centralne i istočne Evrope, Bliskog Istoka i Afrike.

“Pretnje po IT bezbednost nikada neće nestati, ulaganja u IT bezbednost će uvek biti neophodna za kompanije svih veličina. S obzirom na to da se podaci u doba cloud computing-a nalaze u “oblaku”, oni su dostupni sa svakog mesta gde postoji pristup internetu, samim tim IT bezbednost dobija posebnu važnost”, kaže Atila Madai, Country Manager, IDC Adriatics Srbija.

“Najveću pretnju kompanijama po pitanju IT sigurnosti predstavlja širenje infrastrukture koje da predstavlja opasnost sama po sebi. Kompanije treba da reše ovaj problem i pruže bolje upravljanje svojim strukturama i tehnologijama. IT industrija će iskusiti mnoge promene kako se cloud bezbednost bude kretala ka pružanju konkretnih rešenja. Ta rešenja će im omogućiti da racionalizuju poslovne procese, uvećaju poslovnu agilnost i ojačaju bezbednost pristupa.” Nedavno objavljen izveštaj, “IDC Predictions 2013” najavljuje da je cloud prešao iz statusa “ranog usvajanja” u “novi mejnstrim” i na taj način služi kao platforma koja će obezbediti rast IT industrije kao i industrije kojoj služi. Transformacija datacentara zasnovanih na cloud-u i dalje ubrzava i nastavlja integraciju u datacentar sisteme.

“Datacenteri prolaze kroz period transformacije. Pored obezbeđivanja operativne efikasnosti i fleksibilnosti korišćenje savremenih tehnologija kao što je virtualizacija, održavanje bezbednosti sve veće količine podataka je imperativ. Nove inicijative kao što su cloud computing, mobilna i revolucija socijalnih mreža će povećati potražnju za skladištenjem i umrežavanjem, i zahtevati nove nivoe kompleksnosti za IT bezbednost.” – rekao je Atila Madai, Country Manager, IDC Adriatics Srbija.

Neke od tema o kojima će biti reči na konferenciji IDC IT Security and Datacenters Transformation Roadshow 2013:

  • Opšti trendovi na tržištu datacentara u centralnoj i istočnoj Evropi
  • Optimizacija troškova; Integrisanje novih rešenja iz oblasti energetske efikasnosti; modernizacija
  • Novi trendovi u doba Cloud Computing-a i Big Data
  • Secure Enterprise i poslovne strategije

Za predstavnike kompanija čija primarna delatnost nije ICT prisustvovanje na konferenciji je BESPLATNO. Za predstavnike ICT kompanija za prisustvovanje konferenciji predvidjena je kotizaciju u iznosu od EUR 200. Možete se prijaviti putem sledećeg linka: http://www.idc-cema.com/events/secdata13rs

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,