Top50 Glasaj

IDC: Uticaj tableta u radnom okruženju će i dalje rasti

Prema najnovijim podacima iz izveštaja analitičke kompanije IDC, a koji se bavi korišćenjem tableta u poslovnom sektoru, ovi uređaji postaju sve zastupljeniji.

Photo: tribehut/Flickr
Photo: tribehut/Flickr

iPad je, prema pisanju u pomenutom izveštaju, od predstavljanja 2010. godine postao de facto standard za tablete u poslovnom svetu, dok se Android, odnosno tableti na ovom OS-u borio sa percepcijom “nebezbednosti”.

Što se Windows tableta tiče, prvi Windows 8 tableti nisu uspeli da privuku značajniji deo tržišta, ali iz IDC-a veruju da će u drugoj polovini 2013. godine većina zamerki koje su se upućivale na adresu Windows 8 tableta biti rešene.

Jedna od ključnih stavki je i niža cena, a Microsoft radi sa svojim partnerima na tome da snizi cenu Windows uređaja, a kao rezultat toga očekuje se da tableti koji će biti isporučeni u trećem i četvrtom kvartalu ove godine budu u cenovnom rangu sa trenutno vodećim tabletima na tržištu.

IDC veruje da će uticaj tableta u radnom okruženju nastaviti da raste u narednih nekoliko godina, a od proizvođača se očekuje da prihvate Tablet Plus ili 2-u-1 koncept, hibridnih uređaja koji će nuditi veću produktivnost. Za kupca u takozvanom enterprise segmentu, uređaj koji se prikači na dock i funkcioniše kao PC, ali se može i nositi kao tablet predstavlja najbolje rešenje, smatraju iz ove kompanije.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,