Zebra

IDF Peking: Intel najavio nove tehnologije

 Na ovogodišnjem prolećnom Intel Developer Forumu (IDF) u Pekingu, najavljene nove proizvodne linije data centara zasnovanih na 22-nanometarskoj (nm) procesorskoj tehnologiji i novoj Intelovoj rek arhitekturi, kao i detalji o četvrtoj generaciji Intel Core procesora.

BryantKeynote2Dajan Brajant, viša potpredsednica i generalna direktorka grupe Datacenter and Connected Systems, govorila je na ovoogodišnje IDF-u  o koracima koje Intel preduzima kako bi obezbedio hardvere i softvere koji su potrebni za analiziranje podataka sa ciljem unapređivanja mogućnosti inteligentnih uređaja i infrastrukture data centara.

„Korisnici imaju sve veće zahteve kada su u pitanju njihovi uređaji ili aplikacije i usluge koje koriste bilo kod kuće ili na poslu”, rekla je Brajantova. „Kompanija Intel ima moćan portfolio hardverskih i softverskih kompjuterskih tehnologija, od uređaja do data centra koji može unaprediti iskustva i omogućiti korišćenje novih usluga.”

Ona je rekla i da Intel planira da do kraja godine ubrza proces proširenja ponude serije procesora za data centre, zasnovanih na inovativnom 22-nanometarskom procesu proizvodnje.

Intel planira da ove godine predstavi još dva proizvoda zasnovana na Intel Atom procesoru, koji će imati novu arhitekturu, unapređene performanse po vatu i proširen skup funkcija. Brajantova je prvi put demonstrirala seriju Intel Atom procesora nove generacije namenjenu mikroserverima, kodnog imena „Avoton” i potvrdila je da je u toku isporuka probnih primeraka korisnicima radi procene. Avoton će imati integrisan Ethernet kontroler i očekuje se da će doprineti energetskoj efikasnosti i performansama po vatu za mikroservere i velike količine podataka.

Pročitajte i:  Intel želi da proizvodi čipove za automobile

Brajantova je otkrila i detalje Intelovog plana da razvije referentni dizajn za rek arhitekturu koji koristi paket Intelovih tehnologija optimizovanih za funkcionisanje kao pun rek.

IDF je održan u Kinseskom nacionalnom kongresnom centru od 10. do 11. aprila, a ovaj događaj je okrenut kineskom tržištu i pruža podršku lokalnim inovacijama i liderstvu kompanije Intel u regionu. Sledeći događaj IDF biće održan u San Francisku u hali Moscone Center West i trajaće 3 dana, od 10. do 12. septembra. Više informacija možete pronaći na www.intel.com/idf.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,