Top50 Glas publike

IFA 2016: Lenovo velika trojka

Fokus ovogodišnje Lenovo press konferencije bio je okrenut ka velikoj trojci – Yoga 910, Yoga Book i novom Moto Z Play telefonu sa Hasselblad optikom. Iako niko ne sumnja da će nas Lenovo na štandu iznenaditi sa još mnogo zanimljivih uređaja postoji dobar razlog zbok kojeg je Lenovo ovoga puta ostao fokusiran samo na ova tri.

DSC_6623

Motorola možda nije toliko popularna na našem tržištu, ali svakako moramo pohavliti trend udruživanja proizvođača pametnih telefon sa renomiranim proizvođačima kvalitetne optike. Nokia je to dugo vremena radila sa Carl Zeiss, Huawei sa Leica, a sada i Lenovo sa Hasselblad-om. Predstavljen je novi Moto Z Play telefon, a dodatak koji je Hasselblad predstavio (True Zoom) se jednostavno povezuje na zadnji deo telefona, nakon dobijate veoma ozbiljnu optiku, sa sve optičkim zumom, tasterom za okidanje i veoma dobrim kvalitetom fotografija, bar koliko smo mi imali prilike da isprobamo.

DSC_6617

Yoga Book

Novi predstavnik Yoga serije karakterističan je po tastaturi koja je u vidu ravne površine po kojoj se, što možete videti i pos lici gore – može pisati ili crtati. Ovaj maleni prenosnik je krajnje interesantan. Ima sve karakteristike Yoga serije, pogoni ga Atom procesor, ima prepoznatljivu šarku koja omogućava rotaciju od 360 stepeni, ali i verziju sa Android i Windows OS-om. Za Windows model ćete morati da izdvojite 599 €, dok je Android verzija čitavih 100 € jeftinija. Lenovo je prikazao nekoliko interesantnih primena ovog uređaja, ali smo mi radi potencijalne primene ostavimo vašoj mašti.

Pročitajte i:  Najbolje iz 2022. godine: Desktop računari

Yoga 910

Bolji, tanji, brži, sa tanjim okvirom oko ekrana, senzorom otiska prsta kao onim na koje su nas navikli pametni telefoni, bolja autonomija, bolje performanse… Kada na to dodate danas predstavljeni Core i7 procesor sedme generacije, metalno kućište, 4K ekran dijagonale 14 inča, čak do 16 GB memorije, 1 TB SSD i bateriju koja traje od 10 do 15 sati (u zavisnosti od toga koji ekran posedujete) onda je jasno da je Yoga 910 ultimativna multifunkcionalna prenosna mašina na koju je Lenovo posebno ponosan.

DSC_6630

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,