Top50 Glas publike

IFA 2021 je ipak otkazana

Nakon što su prošlog meseca organizatori najavili da će IFA 2021 sajam u Berlinu biti održan u uobičajenom obliku, to se ipak neće desiti. Podsetimo se, prošle godine, sajam je održan u nekoj B2B formi, sa veoma ograničenim brojem posetilaca. Međutim, kako je ove godine situacija sa COVID-19 pandemijom u Nemačkoj gora nego pre godinu dana, organizatori su odlučili da u potpunosti odustanu od bilo koje verzije direktnog pojavljivanja na sajmu.

ifa

U saopštenju koje je izdato tim povodom, navodi se da nekoliko glavnih zdravstvenih metrika nije povoljno u ovom trenutku, što je uticalo na veliki broj kompanija koje još uvek nisu odlučile da li će doći u Berlin, a slična situacija je i sa predstavnicima medija i posetiocima. S jedne strane, vakcinacija koja se sprovodi širom sveta pomaže donekle, ali s druge strane imamo sve više novih sojeva koje uteruju ljudima strah i nesigurnost.

Za mnoge je i prošlomesečna najava da će se sajam održati bila iznenađenje, naročito ako se uzme u obzir da je u tom trenutku (sredinom aprila) bilo u proseku oko 20.000 novozaraženih na dnevnom nivou (a prošle godine je u istom periodu bilo oko 3.000 novozaraženih dnevno).

Istovremeno se postavljaju mnoga pitanja o opravdanosti održavanja MWC 2021 u Barseloni koji je zakazan od 28. juna do 1. jula ove godine. Brojne kompanije, među kojima su Sony, Oracle, Nokia i Ericsson, su već odavno odustale od pojavljivanja, a gotovo svakodnevno stižu informacije o novim otkazima. Na sve to, američka ambasada je saopštila svojim građanima da oni neće moći da uđu u Španiju bez specijalnih dozvola koje mora da im izda Vlada Španije.

U svakom slučaju, ako smo mislili da će uskoro da se stabilizuje situacija sa velikim svetskim sajmovima, to se izgleda neće desiti još neko vreme…

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,