BIZIT 2022

Igračke za kodiranje

Kao deca svi smo se igrali sa LEGO blokovima koji omogućavaju našoj mašti i kreativnost da se razvija i raste, a na toj osnovi, Algobrix omogućava da koristimo bilo koji postojecći LEGO komad prilikom kreiranja u njihovom sistemu.

PCPress.rs Image

Algobrix se služi sistemom LEGO blokova koji uči decu kako da kreiraju kodove i programiraju robote za obavljanje različitih zadataka kroz princip pokušaja i greške. Uz pomoć blokova funkcija i senzora, deca mogu da kombinuju pokret, svetla, i zvuk. Kada se slažu parametar blokovi na blokove funkcija stvaraju se različite akcije, i kada se te dve vrste blokova povežu, stvara se zapravo linija koda koja kontroliše njihovog robota. To može biti nešto jednostavno kao što je kretanje  pravom linijom dok treperi svetlo za mlađu decu, ili nešto složeno kao što je izgradnja panoramske vrteške koja počinje da se kreće kada se pomeraju određeni blokovi.

Da bi deci pomogli da bolje razumeju šta zapravo radi njihov kod, u funkcijskim blokovima treperi svetlo, dok robot obavlja svaku funkciju. Tako da, kada postoji greška svetlo postaje crveno, i dete će znati da treba da ispravi nešto sa tim specifičnim blokovima u kojim je svetlo postalo crveno. Tako će kroz pokušaje i greške, deca naučiti i razviti smisao za kodiranje i logiku koji će se pokazati izuzetno korisnim za njihovu budućnost. Naravno, ako vaša deca nisu previše zainteresirana za izgradnju vlastitih kodova, postoje razne druge aktivnosti koje možete koristiti da biste ih inspirisali i pokrenuli im maštu.

Pročitajte i:  Novi radnici: Robot za kafu i druge zadatke

Za one koji su zainteresovani da kupe ovakvu vrstu igračke za svoju decu, Algobrix nudi šet setova različitih po sadržaju i ceni. Njihov Starter Kit koji dolazi sa AlgoBuddy Robot-om (napravite ga sa 300 komada LEGO blokova i 2 motora), 20 kartica aktivnosti, tabla aktivnosti, 12 blokova parametara i 6 blokova funkcija je po ceni od 169 američkih dolara, koji se najverovatnije isporučuje u aprilu 2018. Imaju još i Algobot Kit (set ne sadrži Algobrix blokove za kodiranje) po ceni od 125 dolara, Algobrix Standard Kit po ceni od 199 dolara, Algobrix Advanced Kit po ceni od 249 dolara, Algobrix Ultimate Kit po ceni od 399 dolara, Algobrix Classrom Kit po ceni od 1699 dolara.

Izvor: Whoopzz

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , , ,