BIZIT 23

Igračke za snalažljive: Batman u stvarnom životu

Svi koji su bar jednom uživali u nekom od filmova u kojima je glavni junak superheroj sa odlikama šišmiša sigurno su upamtili načine na koje se kreće između zgrada, te pištolj koji ispaljuje kuku za hvatanje.

PCPress.rs Image

YouTube kreator Built IRL je 2020. godinu potrošio na kreiranje slične alatke, a krajnji rezultat je kuka koja funkcioniše slično kao one u filmovima o Batmanu. Na videu može da se vidi kako pištolj funkcioniše – alatka može da se montira na zglob jedne ruke, te ima motor od 10.000W zahvaljujući kojem „superheroj“ može da se vine u krošnje drveća u rekordnom roku. Built IRL je prikazao i neke od prethodnih pokušaja koji nisu bili toliko uspešni.  Za razliku od sličnih projekata, ovaj mehanizam korisnika može da vrati i natrag na zemlju, te mu omogućava da kontroliše pravac i brzinu kretanja. To ipak ne znači da je pištolj jednostavan za korišćenje, budući da je ceo zadatak usmeren na samo jednu ruku.

Built IRL radi i na drugim projektima, poput mehanizma uz pomoć kojeg Spider-Man ispaljuje mreže, pa bi nova 2021. mogla da bude godina superheroja.

Pročitajte i:  Vaša YouTube početna stranica bi uskoro mogla da bude prazna ako ne uključite istoriju gledanja 

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,