Igranje PC igrica na Mac-u bi trebalo da bude bolje sa Parallels 18

Ako niste upoznati sa virtuelnim mašinama, one su u osnovi način da pokrenete strani operativni sistem na vašem računaru – Windows ili Linux na Mac-u, na primer.

PCPress.rs Image

Najnovije ažuriranje softvera virtuelne mašine poboljšava podršku za kontroler igara i priprema za MacOS Ventura

To omogućava da se rade stvari poput igranja PC igrica na Mac-u ili pokretanja starih 32-bitnih Windows aplikacija (koje su zastarele pre nekoliko verzija MacOS-a). Parallels je verovatno VM softver koji najviše odgovara potrošačima, sada kada je Apple pokrenuo Boot Camp i VMware-ove opcije su zaustavljene u Intel eri. Parallels 18, uz nadolazeću verziju MacOS-a 13 (Ventura) ide sa podrškom za nove funkcije i poboljšanja postojećih.

Pored podrške virtuelnom radnom prostoru Stage Manager u Venturi, postoji nekoliko ažuriranja u novoj verziji koja mogu učiniti igranje mnogo lakšim. Prvo, Parallels će sada proći kroz Bluetooth veze za Xbox i PlayStation kontrolere sa MacOS-a na Windows (ili Linux), što bi trebalo da pojednostavi rad; kompanija kaže da ne dodaje nikakvo kašnjenje. Takođe, navodno, pruža brži rad GPU-a na M1 čipovima sa većim brojem jezgara, kao što je M1 Ultra. Parallels je takođe poboljšao USB 3.0 rukovanje, tako da dobijate glatkiji video sa uređajima za snimanje strimovanja i fajl operacijama za aplikacije zasnovane na Intel-u (pošto je Apple Silicon zasnovan na Armu, a ne na x86 kao Intel i AMD, fajl operacije uvek mogu imati koristi od neke optimizacije).

Pročitajte i:  Apple će izraditi namensku aplikaciju za lozinke

Pored toga, ažuriranje dodaje podršku za automatsku sinhronizaciju brzine osvežavanja između MacOS-a i Windows-a na ProMotion ekranima, iako to nije isto što i podrška adaptivnom osvežavanju u igrici. Postoje i neka poboljšanja za IT ljude u Pro verziji, uključujući bolju primenu i alate za obezbeđivanje koji podržavaju preuzimanje VM slika na osnovu akreditiva, kao i SSO/SAML. A programeri koji koriste Business verziju dobijaju alate kao što su simulacije stanja mreže za testiranje, lakše sandboxing za VM, mogućnost pokretanja Linux VM-a sa mreže i još mnogo toga.

Izvor: Cnet

Facebook komentari: