Top50 Glas publike

IKEA i HTC Vive: osmislite savršenu kuhinju u virtuelnoj realnosti

Kupci bi u bliskoj budućnosti mogli da isprobaju novu kuhinju u virtuelnoj realnosti i pre nego što je kupe. Aplikacija za dizajniranje kuhinja u virtuelnoj realnosti, „IKEA VR Iskustvo“ (IKEA VR Experience), dostupna je od sada na platformi Steam za distribuciju računarskih igara, kompanije Valve, i koristi se uz pomoć vodećeg sistema za virtuelnu realnost, HTC Vive. To je deo projekta IKEA pilot kojim kompanija želi da potrošačima olakša izbor i predstavi svoju ponudu bez povećanja štetnog uticaja na životnu okolinu

image003

Poslednjih godina IKEA je istraživala nove tehnologije kako bi poboljšala ponudu i pružila dodatne mogućnosti svojim kupcima u kreiranju i kupovini proizvoda iz ovog poznatog lanca. U tom kontekstu, IKEA je isprobala niz digitalnih alata i shvatila da je jedno od rešenja za ozbiljan iskorak u tom smeru – virtuelna realnost.

IKEA VR Iskustvo je najbolji način da se kupcima predstavi željena kuhinja u stvarnoj veličini, uz mogućnost da sami osmisle dizajn i u virtuelnoj realnosti prošetaju kroz svoju kuhinju, pre nego što je ugrade u svoj dom.

Jedna od mogućnosti IKEA VR Iskustva na sistemu HTC Vive je menjanje boje ormarića i fioka jednim klikom. Kupcima sa malom decom biće zanimljiva mogućnost da se u virtuelnoj stvarnosti smanje na visinu deteta (100 cm), i tako kreću po kuhinji. Takođe, možete i da povećate sebe na visinu od 195 centimetara, a ove mogućnosti su izuzetno korisne iz perspektive bezbednosti zato što pomažu da otkrijete skrivene opasnosti za malu decu, kao i nešto više članove domaćinstva.

Aplikacija je napravljena u saradnji sa programerima francuske kompanije Allegorithmic, korišćenjem razvojnog paketa „Unreal Engine 4“, kompanije Epic Games, a razvijena je za HTC Vive – nagrađivani sistem virtuelne realnosti koji su proizvele kompanije HTC i Valve.

Aplikacija IKEA VR Iskustvo usavršavaće se neprekidno do avgusta ove godine, kada se ovaj pilot program završava.

 

Izvor: HTC

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,

One thought on “IKEA i HTC Vive: osmislite savršenu kuhinju u virtuelnoj realnosti

  • 3. June 2016. at 01:49
    Permalink

    Odlična igračkica. Obožavam je

Comments are closed.