Ikotek

IKEA i Sonos predstavili su drugu verziju Symfonisk bookshelf zvučnika

IKEA i Sonos su, bez mnogo buke, predstavili drugu geenraciju svog Symfonisk bookshelf zvučnika. Novi model donosi bolji procesor, više memorije i energetski je efikasniji (troši manje energije kada je u standby modu). Takođe, možda neobično, ali veoma korisno poboljšanje je što se uz ovaj zvučnik dobija i duži strujni kabl.

symfonisk

Jedina vidljiva promena na novom zvučniku je nešto drugačiji raspored tastera na prednjoj strani. Na prvoj generaciji zvučnika, tasteri za regulisanje zvuka bili su odvojeni, jer se između njih nalazio taster za pokretanje i pauziranje reprodukcije. Sada su kontrole jačine zvuka postavljene jedna do druge.

Kao i do sada, ni IKEA ni Sonos nisu dali tehničke detalje o zvučnicima. Ali, ako je suditi po prvoj generaciji, o tom detalju nećete morati da brinete jer su svi Symfonisk zvučnici (ne samo bookshelf, već i lampa i ram za sliku) do sada imali izuzetno kvalitetan zvuk, pa ne sumnjamo da će isto da važi i za drugu generaciju bookshelf-a. Ovaj zvučnik je već dostupan u prodaji – u Evropi košta 99 evra, dok se kod nas može kupiti za 12.999 rsd.

Pročitajte i:  IKEA i senzori za pametnu kuću

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,