IMS postigao sporazum o kupovini većinskog udela Httpool-a

IMS Internet Media Services, jedna od najvećih kompanija za online prodaju oglasnog prostora i kupovinu medija, objavila je da je postigla sporazum o kupovini većinskog dela kompanije Httpool, međunarodne cross channel oglasne mreže koja posluje u zemljama centralne i istočne Evrope i Azije.

PCPress.rs Image
Gaston Taratuta

Ovaj sporazum će, kada prođe fazu regulatonog odobrenja stvoriti jednu od najvećih kompanija za digitalni marketing i reklamiranje u industriji. Pružaće podršku za više od 6000 agencija i brendova širom sveta, ekskluzivno predstavljati Twitter, LinkedIn, Spotify i više od 5000 globalnih i lokalnih oglasnih medija u 30 zemalja regiona Latinske Amerike, jugoistočne Evrope i Azije.

“Ova akvizicija će omogućiti IMS-u da utiče na razvoj nekih od najperspektivnijih tržišta širom Evrope i Azije, kao i da kreira istinski globalnu kompaniju. IMS i Httpool zajedno mogu ponuditi potpuna rešenja za digitalne marketinške kampanje, pomažući partnerima ekspertskim poznavanjem lokalnih tržišta kao i osnaživanjem lokalnih medija, oglašivača i hiljada digitalnih profesionalaca i preduzetnika”, izjavio je Gaston Taratuta, direktor i osnivač IMS-a.

Pročitajte i:  LinkedIn onemogućava alat za ciljane oglase kako bi se uskladio sa pravilima EU

Udruživanjem IMS-a i Httpool-a stvoriće se jedinstveno rešenje za oglašivače koji pokreću lokalne i internacionalne kampanje, kao i za mreže i medije koji žele da monetizuju svoj sadržaj na brojnim brzorastućim tržištima. Httpool i njegov tim su uspostavili jaku međunarodnu poziciju, razvili komplementarne tehnologije za digitalno oglašavanje, a povrh svega dele iste preduzetničke vrednosti kao i IMS. Udruživanjem snaga, dve grupe mogu trajno uticati na širi digitalni ekosistem kroz kontinuirane inovacije, otvorenost, kreativnost i partnerstva.

Facebook komentari: