Incognito Mode za Google Maps stigao na Android

Kao što obično biva veliki skandali su razlog da se neke stvari promene, pa je tako i u poslovanju kompanija kao što je Google. I ovoga puta se radi o privatnosti korisnika, tačnije o praćenju lokacija, a problem je nastao kada se saznalo da kompanija prati lokacije korisnika i bez njihovog pristanka. Nakon toga su usledile ispravke, ali je problem u tome što nisu mogle da se primene na aplikacije u okviru kojih su lokacije korisnika od ključnog značaja. Incognito Mod za Google Maps najavljen je u septembru, a funkcija je sada stigla na Android.

PCPress.rs Image

Jedan od načina da se sačuva privatnost kada je Google Maps u pitanju jeste da korisnik isključi svoj Google nalog, što nije naročito zgodno, i što više nije neophodno sada kada je Incognito Mode stigao na aplikaciju. Tako će korisnici moći da uključe opciju baš kao na Chrome-u ili YouTube-u, a kako bi izbegli da se pretraživanja i lokacije iz Maps aplikacije povezuju sa njihovim Google nalogom.

PCPress.rs Image

Ističe se da ovaj mod nije nešto što će korisnici želeti da stalno upotrebljavaju, budući da isključuje određene opcije, a važno je da se napomene i to da ne ukida praćenje korisnika u potpunosti, budući da će i dalje moći da ih prate internet provajderi, te druge aplikacije koje traže lokaciju.

Pročitajte i:  Koristite Chrome na mobilnim uređajima kao profesionalac 

Izvor: Engadget

Facebook komentari:

Tagovi: , , ,