ASUS ROG Flow

Indija preti da će zabraniti BlackBerry

blackberry_banned NEW DELHI – Indija je zapretila da će blokirati servise za BlackBerry, uključujući poruke i e-mailove, ukoliko ova kompanija ne reši sigurnosne probleme, koji teroristima omogućavaju nesmetanu komunikaciju.
Predstavnici Vlade održali su sastanak s kompanijom Research In Motion (RiM), zbog sumnji da su organizatori terorističkog napada u Mumbaiju iz 2008. godine koristili ovaj uređaj.
Vlada je RiM-u dala rok do kraja septembra da navedu sigurnosne probleme pre nego stave zabranu korišćenja uređaja. Čelnici RiM-a već su ponudili indijskim vlastima pomoć u praćenju e-mailova, ali su oni rekli da to nije dovoljno.
Indija se tako priključila drugim zemljama koje prete zabranom pametnih telefona zbog straha po sigurnost zemlje. Predstavnici RiM-a prošle nedelje su se sastali sa saudijskim vlastima i dogovorili da vlada u toj zemlji može pratiti korisničke poruke.
Ujedinjeni Arapski Emirati takođe su objavili da će zabraniti e-mail, poruke i surfovanje webom, korisnicima BlackBerryja od oktobra, dok Indonezija traži veću kontrolu podataka. Liban, Alžir i Kuvajt su zapretili sličnim merama.
Ključni problem za vlasti ovih zemalja predstavlja činjenica da se podaci iz BlackBerryja šalju preko servera u Kanadi i da ih je nemoguće "provaliti". To znači da vlasti nisu u stanju da kontrolišu sadržaj poslat preko BlackBerry-ja, zbog čega postoji strah da ga koriste kriminalci i teroristi.

Pročitajte i:  Xiaomi negira veze sa kineskom vojskom

Izvor: SEEbiz

Facebook komentari:
BIZIT Seminar

Tagovi: , , , ,