BIZIT Seminar

Indija razvila svoju mRNA vakcinu za COVID

Indija je razvila svoju mRNA vakcinu za COVID.

PCPress.rs Image

Iako se pod senkom Ukrajine sve manje govori o pandemiji i čini se da su brojke prestale da se pojavljuju, nedavno je glasnik Bil Gejst ponovo upozorio na opasnost od „povratka“ COVID-a. I koji god stav da svako od nas ima prema ovoj pandemiji, niko ne može reći da je pandemija okončana. To dokazuje nedavno stanje u Šangaju a sada se čini i u Severnoj Koreji. Ili i nova vest koja dolazi iz Indije. Ne bi trebalo da smo zaboravili scene iz Indije koje smo gledali, a očito da nisu ni oni. Sada su prijavili novu mRNA vakcinu za COVID.

Indijski Centar za ćelijsku i molekurnu biologiju razvio je autohtonu tehnologiju za mRNA vakcinu za COVID. Tehnologija vakcine se u modelu testiranja pokazala kao 90% efikasna ali se takođe ukazuje da može da se koristi i u borbi protiv drugih zaraznih bolesti poput malarije i tuberkuloze.

Kandidat za novu mRNA vakcinu je u fazi pretkliničke studije u kojoj će se efikasnost tehnologije testirati protiv žive nove mutacije virusa korona.

Pročitajte i:  Nokia očekuje rast u 2023.godini

Specifičnost ove vakcine je da je razvijena bez spoljašnje naučne pomoći. Odnosno reč je o radu indijskih naučnika na osnovu njihovih posmatranja i sagledavanja problema.

Izvor: Timesofindia

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,