Prestigio-ASBIS

Indijske banke i mobilni operateri zajedno osvajaju nepristupačne oblasti

PCPress.rs Image

Gotovo polovina Indije nema pristup bankama, a od šeststo hiljada sela u zemlji ‒ približno samo pedeset hiljada ima pristup finansijama. Zbog toga su dve velike indijske banke odlučile da započnu saradnju s mobilnim provajderima kako bi dospele do zabitih delova zemlje. Državna banke Indije i Bharti Airtel, najveći mobilni operater u zemlji, upustili su se u zajednički poduhvat kako bi milionima stanovnika približili bankarske usluge. Najveća državna banka namerava da iskoristi činjenicu da Airtel ima približno sto pedeset miliona korisnika i milion i po maloprodajnih objekata i distributera širom Indije. Plan je da se u ruralnim oblastima omogući mešavina onlajn transakcija korišćenjem mobilnih telefona kao i uplata i isplata u ispostavama Airtel-a.

ICICI Bank, najveća privatna banka u Indiji, takođe je najavila saradnju s Vodafone Essar radi ponude usluga kao što su štedni računi, pripejd i kreditne usluge. Vodafone Essar takođe ima preko milion i po ispostava.

Najrasprostranjenija komunalna služba u Indiji jeste upravno mobilna telefonija, koja dopire čak i u oblasti koje nemaju struju Zato su mobilni operateri idealno rešenje za dovođenje bankarskih usluga u takve zabačene krajeve.

Pročitajte i:  Google je na udaru kritika u Indiji

Izvor: CNET

Facebook komentari:
Data centri 2022

Tagovi: ,