Infofest 2014 – od 28. septembra u Budvi

Od 28. septembra do 4. oktobra u Budvi održava se 21. Festival informatičkih dostignuća– Infofest 2014.

IF-14-dizajn-rjesenja-za-sajt

Svake godine, Infofest zabeleži više od 1.000 individualnih učesnika  – predstavnika državnih organa, javnih preduzeća, finansijskih institucija, sektora energetike, telekomunikacionih operatora i drugih velikih privrednih sistema.

Agenda Festivala se realizuje kroz više programskih formi, a u prezentacionom delu programa učestvuje više od 40 kompanija među kojima su svetski tehnološki lideri (Hewlett Packard, Microsoft, Oracle, IBM, Ericsson …) i najznačajnije ICT kompanije u regionu (Saga, S&T, Atos, Asseco, E-Smart Systems, Lanaco, TeleGroup, Čikom …).

Pored prezentacija novih projektnih rešenja, ICT kompanije će svoju ponudu predstavljati i na svojim punktovima, u okviru Infofest izložbe.

Na programu su i pozivna predavanja uglednih međunarodnih eksperata, zatim predstavljanje najboljih autorskih radova odabranih po javnom konkursu, kao i niz problemskih i diskusiono-edukativnih sesija.

Međunarodna telekomunikaciona unija (ITU) i Agencija za elektronske komunikacije, u okviru Infofest-a,  organizuju XII Međunarodnu konferenciju o regulatornom delovanju u ovom sektoru.

Direkcija za elektronsku upravu Srbije i Ministarstvo za informaciono društvo Crne Gore nosioci su okruglog stola na temu „E-servisi u državnih upravama regiona“ na kome će učestvovati reprezenti nadležnih organa država regiona..

Posebno savetovanje posvećeno je temi „Savremeni bezbednosni izazovi u ICT svetu“, sa fokusom na sigurnost informacionih sistema u bankarskom sektoru.

Na programu je i III Međunarodna radionica o dolazećim komunikacionim tehnologijama (WECT 2014), kao i IV Regionalno ICT savetovanje poštanskih uprava, zatim paneli „Uloga građana u izgradnji digitalnog društva“, „Značaj primene ERP rješenja u zdravstvenom sistemu“, „Novi mediji u promociji destinacije“ …

Prema najavama, očekuje se da resorni ministri Srbije, Makedonije, Turske, Bosne i Hercegovine, Albanije i Crne Gorena, upravo na Infofestu 2014, potpišu Sporazum o ukidanju naplate rominga.

Organizatori Infofesta su Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije Crne Gore i kompanija Biznis Link iz Beograda.

Facebook komentari:

Tagovi: ,