Instagram dodaje šoping tab na Explore stranu

Znamo da je Instagram zainteresovan da olakša kupovinu na svojoj platformi. Zapravo, nedavno se pojavila vest da Instagram planira pokretanje zasebne aplikacije za kupovinu. Iako to tek treba da se desi, kompanija je juče rekla da će dodati tab na Explore stranu, omogućavajući da listanje kroz feed sa robom različitih prodavaca koja se može kupiti. Kao deo lansiranja, Instagram će omogućiti prodavcima da po prvi put dodaju stikere na svoje Storie, omogućavajući kupcima da kupuju iz feeda Storie-a tako što dodirnu robu.

PCPress.rs Image

Kupovina je sve popularnija aktivnost na Instagramu koji je u vlasništvu Facebook-a. Kompanija je juče saopštila da 90 miliona ljudi mesečno dodirne postove kako bi videli tagove za kupovinu. Više od 25 miliona preduzeća već ima Instagram naloge, a dva miliona njih se oglašavaju na Facebook-u, izjavila je COO Šeril Sandberg. Zato kompanija gradi samostalnu aplikaciju za šoping kako bi iskoristila entuzijazam korisnika za trgovinu na platformi. Nejasno je kada će se aplikacija pokrenuti, a uvek je moguće da će Instagram otkazati projekat pre nego što stigne do te faze.

Pročitajte i:  Da li Instagram šteti mentalnom zdravlju tinejdžera

PCPress.rs Image

Ipak, kompanija preduzima značajan potez u elektronskoj trgovini. Instagram je prvi put počeo da testira funkcije za kupovinu u novembru 2016. godine, što je u martu prošle godine pušteno široj javnosti. Instagram je u junu započeo testiranje Storie-a preko kojih može da se kupuje.

Izvor: The Verge

Facebook komentari: