Instagram dodao tri nove bezbednosne opcije

Instagram je najavio tri nove bezbednosno orijentisane funkcije, nakon nedavnog skandala sa hakovanjem naloga.

PCPress.rs Image

Prvo, opcija About this Account će biti dostupna na svakom profilu (kada dodirnete meni sa tri tačke). Ovde ćete videti informacije kao što su datum kada je kreiran nalog, država iz koje dolazi, ostali nalozi sa zajedničkim pratiocima, bilo koja promena korisničkog imena u poslednjih godinu dana i svi oglasi koji se trenutno prikazuju.

Sve ovo bi trebalo da pomogne u shvatanju koji nalozi pripadaju autentičnim pojedincima, a koji su lažni ili botovi. Od septembra, korisnici koji imaju naloge sa velikom bazom sledbenika imaće mogućnost da vide informacije u ovom odeljku, pre nego što uskoro postanu dostupni javnosti.

PCPress.rs Image

Ne samo to, nego sada možete da zatražite da postanete verifikovani nalog (i dobijete tu željenu plavu značku pored vašeg korisničkog imena). Samo idete u svoj profil, kliknete na meni ikonicu, izaberete podešavanja, a zatim izaberete opciju. Međutim, ovo vam ni na koji način ne garantuje da ćete dobiti verifikaciju.

Pročitajte i:  Uvodnik: Muke sa lozinkama i autetifikacijama

Takođe, potrebno je da navedete korisničko ime naloga, puno ime i kopiju nekog od legitimacionih dokumenata (na primer lična karta, pasoš ili vozačka dozvola) ili neki drugi dokument kao što je račun za struju ili uplata poreza. Imajte na umu da je ovaj sistem namenjen da pojednostavi proces verifikacije za naloge koji imaju veću publiku, a ne za svakog pojedinca koji želi da dobije plavu značku.

PCPress.rs Image

Na kraju, uskoro ćete moći da koristite aplikacije nezavisnih proizvođača za dvostepenu autentifikaciju za prijavljivanje na Instagram naloge. Puštanje ove funkcije već je počelo i trebalo bi da bude dostupno svima „u narednim nedeljama“.

Da biste je koristili, kliknete na meni ikonicu, idete na podešavanja i izaberete Two-Factor Authentication. Zatim izaberete Authentication App kao željeni metod. Ako već imate instaliranu takvu aplikaciju, Instagram će je automatski naći i poslati kod za prijavljivanje. U suprotnom, bićete prebačeni u App Store ili Google Play da preuzmete aplikaciju za dvofaktorsku autentifikaciju po vašem izboru.

Pročitajte i:  Instagram radi na novim zaštitama protiv nasilja kod tinejdžera

PCPress.rs Image

Izvor: GSMArena

Facebook komentari: