Instagram je pustio funkciju pretplate za ekskluzivni sadržaj u Indiji

Instagram je počeo da testira plaćenu pretplatu za nekoliko američkih kreatora sadržaja.

PCPress.rs Image

Testiranje uzimanja novca

Instagram je od nedavno počeo da testira plaćenu pretplatu za nekoliko kreatora sadržaja uticajnih Instagram profila u SAD-u. Na ovaj način vlasnici uticajnih Instagram profila mogu da naplaćuju svojim pratiocima mesečnu naknadu u zamenu za ekskluzivni sadržaj, video snimke, priče ili oznake da prate određene profile. Do sada je ova funkcija bila dostupna samo za kreatore sadržaja u SAD-u, a sada je primećena i u Indiji sa drugačijim nivoima cene za pretplate u lokalnoj valuti.

Pratioci mogu da dobiju detaljne informacije o pretplati i uslovima klikom na ljubičastu značku pored korisničkog imena. Tu se nalaze detalji o tome na šta pretplatnici imaju pravo. U ovom momentu kreatori sadržaja ne mogu da podese svoj nalog. Iako se ova funkcija pojavila u Indiji još uvek nije moguće realizovati je, ali se to očekuje u narednim danima.

Ovim putem je krenuo i TikTok koji je najavio da radi na plaćenim pretplatama. Na taj način njihovi korisnici imaće prilike da unovče svoj sadržaj. Sa druge strane Twitter je već predstavio Super Follows tokom prošle godine.

Pročitajte i:  Instagram Reels će se mnogo više ponavljati

Izvor: Gadgets

 

Facebook komentari:
PC Press Studio

Tagovi: ,