BIZIT 2022

Instagram objavio rat lažnim lajkovima

Instagram je objavio rat aplikacijama koje donose lažne pratioce, te lajkove u okviru ove platforme, budući da takvi načini za širenje uticaja nisu u skladu sa pravilima korišćenja, pa će oni koji ih koriste biti prinuđeni da prestanu sa tom praksom.

PCPress.rs Image

Korisnici koji budu nastavili sa korišćenjem ovakvih aplikacija biće obaveštavani kada lažni lajkovi budu uklanjani sa njihovog profila, te će tom prilikom morati da menjaju lozinke, a kako bi se zaštitili od potencijalnih napada koje maliciozne aplikacije neretko omogućavaju. Iz kompanije su objasnili da su već kreirali alatku koja se zasniva na mašinskom učenju, i može da detektuje naloge koji koriste ovakve aplikacije, koje od korisnika često traže lozinke, kako bi mogle da obavljaju lažne interakcije u njihovo ime. Oni koji budu uporni u ovakvom sticanju pratilaca moraće da se suoče sa manjom vidljivošću, te sa ograničenim pristupom određenim opcijama.

PCPress.rs Image

Ova odluka usledila je nakon što je Facebook odlučio da se pozabavi profilima koji šire dezinformacije. Instagram od samog početka detektuje i uklanja lažne profile, a ovo je još jedan način da  se korisnici zaštite, te da im se obezbedi što kvalitetnije iskustvo.

Pročitajte i:  Meta gasi svoju aplikaciju za parove

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,