ASUS ROG Flow

Instagram omogućio čuvanje kopije svega objavljenog

Pre dve nedelje Instagram je objavio da planira da kreira alatku za prenos sadržaja, a sada je korisnicima i omogućio da preuzmu kopiju svega što su ikada okačili na servis za deljenje fotografija. Alatka je sada aktivna na platformi, koja je u vlasništu Facebook-a, i kada korisnik unese svoju email adresu, Instagram će mu poslati link ka fajlu sa fotografijama, komentarima, informacijama o profilu i drugim detaljima, a može proći i do 48 sati tokom prikupljanja podataka, koji će se potom poslati korisniku.

Korisnik će morati da ima spremnu svoju Instagram lozinku, jer je potrebna verifikacija podataka, pre preuzimanja. Alat je dostupan samo na vebu za sada, ali bi trebalo da bude dostupan i za iOS i Android korisnike u budućnosti. Alatka je kreirana kako bi se platforma usaglasila sa dolazećim GDPR pravilima, koja Evropska unija uvodi od maja, kao što to sada rade i ostale kompanije među kojima i WhatsApp.

Ali uprkos pravno potrebnim motivima iza toga, i dalje je lepo znati da korisnici koji žele da dobiju svoje podatke od Instagrama sada imaju mogućnost da to i učine.

Pročitajte i:  Facebook uklonio glavnu stranicu vojnih vlasti Mjanmara

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
BIZIT Seminar

Tagovi: , , , , , , , , , ,