BIZIT Seminar

Instagram: Predlaganje sadržaja za drugačije iskustvo

Više od pet godina nakon što je Instagram odustao od strogo hronološkog prikazivanja postova, platforma sprema nove izmene. U pitanju je predlaganje postova na osnovu interesovanja korisnika, što će značajno uticati na korisničko iskustvo.

PCPress.rs Image

Suggested posts“ nije ništa novo, budući da opcija odavno postoji na drugim platformama. Red je došao i na Instagram, te se funkcija već testira. Predloženi postovi se pojavljuju u vrhu news feeda, pre sadržaja koji su podelili oni koje neki korisnik prati. S izmenama se počelo još sredinom 2020. godine, pa pojedini korisnici već neko vreme dobijaju predloge.

Ističe se da opcija može da se kontroliše, čak i da se isključi na određeno vreme. Korisnici u podešavanjima mogu da dodaju oblasti na osnovu kojih potom dobijaju predloge, te da daju komentare na ono što im je ponuđeno, kako bi budući predlozi bili što precizniji.

PCPress.rs Image

Budući da mnogi na promene ne reaguju dobro, ostaje da se vidi koliko će vremena proteći dok se korisnici ne naviknu na Instagram predloge. Najveći problem je u tome što veliki broj korinika još uvek žali za hronološkim prikazivanjem postova, pa je sigurno da im ni ova promena u početku neće prijati.

Pročitajte i:  Meta pravi „Twitter“

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,