Instagram predstavio opciju za “sakrivanje” prijatelja

Instagram je konačno predstavio opciju zahvaljujući kojoj će korisnici moći da se odmore od nepoželjnih postova, a da nikoga ne povrede u tom procesu.

PCPress.rs Image

Ažuriranje bi trebalo da dođe do korisnika tokom sledećih nedelja, te će zahvaljujući njemu moći da iz svog vidnog polja uklanjaju sadržaje koji se ne poklapaju sa njihovim interesovanjima. Profil onoga čiji su postovi sakriveni biće i dalje vidljiv, a sakrivanje se odvija u tajnosti, tako da oni čiji su postovi sakriveni neće dobijati informaciju o tome.

Na opciju se dugo čekalo, budući da prestanak praćenja nečijih sadržaja nije uvek moguć, a kada se radi o bliskim rođacima, te onima koji na platformu postavljaju svaki svoj zalogaj, ali su nam iz nekog razloga i dalje bliski. Dodatak koji nedostaje jeste i opcija uz pomoć koje bi se svakoga dana lajkovao po jedan od sakrivenih postova, a zarad mira u kući, i na svetu.

PCPress.rs Image

Društvene mreže često oklevaju kada je lansiranje opcija za sakrivanje u pitanju, a verovatno zbog toga što žele više vidljivih sadržaja, ali kako društvene mreže postaju starije, korisnici dodaju sve više onih koje prate, pa dolazi do prezasićenosti, te je sakrivanje rešenje za zdravije online, ali i stvarne odnose sa drugima.

Pročitajte i:  Instagram se sprema da pokrene pretplate za kreatore

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,