Instagram pretraga bi konačno mogla da počne da radi

Jeste li ikada pokušali da pronađete nešto pretraživanjem Instagrama?

PCPress.rs Image

Možda ćete zaista dobiti rezultate onoga što tražite

Umesto da se napaja stvarnim rezultatima pretrage, Instagram vam daje accounte, mesta i heštegove. Tako, na primer, ako želite da vidite kako neko pravi disko kuglu u svojoj dnevnoj sobi, morate da potražite ili nalog za disko kuglu, lokaciju Disco Ball u Grčkoj ili hashtag #discoball. Sada se to konačno menja. U postu u sredu na blogu, šef Instagrama Adam Mosseri rekao je da će platforma “lansirati niz poboljšanja osmišljenih za inspiraciju i otkriće” u pogledu pretraživanja u aplikaciji.

“Krećemo se ka potpunom doživljaju stranice sa rezultatima pretrage koji vam čini još lakšim uvid u vaša interesovanja”, rekao je Mosseri. Novo ažuriranje će značiti da će vam, kada pretražujete disko kuglu na Instagramu, biti prikazane i fotografije, video zapisi i priče vezane za disko kuglu, umesto samo hashtagova, naloga i lokacija. Ovo je posebno korisno kada ne znate tačno koje korisničko ime ili hashtag želite da vidite. Platforma će takođe proširiti ključne reči koje možete koristiti za pretraživanje.

Pročitajte i:  Instagram: Vreme je za tekstualne postove

Za početak će biti na engleskom jeziku i u budućnosti će se proširiti na druge jezike. “Dizajniramo sve naše funkcije kako bismo vam pomogli da pronađete stvari koje volite”, rekao je Mosseri. “Stalno radimo na poboljšanjima koja će vam pomoći da otkrijete zabavne stvari koje ćete podeliti sa svojim prijateljima, i radujemo se što ćemo vam u predstojećim postovima, pokazati više o tome kako Instagram funkcioniše”.

Izvor: Mashable

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: