Instagram priprema video razgovore

Prema izveštaju koji je objavljen 31. januara, Instagram radi na opciji koja će korisnicima omogućiti da međusobno komuniciraju video pozivima.

PCPress.rs Image

Ikonica preko koje će se pokretati ovakav poziv pojavljivaće se samo ako korisnik već aktivno komunicira sa osobom sa kojom želi da razgovara na ovaj način. Ako, pak, korisnik ne prihvati poziv za običan chat, ikonica za video poziv se neće pojaviti, te takav razgovor neće biti moguć. U izveštaju stoji i to da korisnički interfejs za Instagram video pozive nije procureo, budući da je još uvek u fazi razvoja. Tako opcija može da se očekuje tek za nekoliko meseci, a kada bude lansirana biće dostupna i za Android i za iOS verzije aplikacije.

Zanimljivo je da kompanija odbija da potvrdi da je video-chat nadomak stvarnosti, te su na pitanja odgovorili izjavom da „kompanija ne komentariše glasine i spekulacije.“ Prošlog leta korisnici su dobili mogućnost da na poruke odgovaraju fotografijama ili video zapisima, ali je to daleko od video razgovora, pa se pretpostavlja da će većina pozitivno reagovati na novu opciju, te mogućnost da sa pratiocima, te prijateljima, komunicira u realnom vremenu.

Pročitajte i:  3 Android aplikacije kradu bankovne informacije putem snimanja ekrana — uklonite ih što je pre moguće 

Izvor: Phone Arena

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,