TrendMicro

Instagram se sprema da pokrene pretplate za kreatore

Trenutno, jedini način da korisnici Instagrama zarade novac preko platforme je da sami traže sponzore.

PCPress.rs Image

Još nema tačnog datuma kada će se nova funkcija pojaviti

To znači da oni koji aktivno ne traže sponzore neće biti toliko plaćeni, ako uopšte budu plaćeni, za razliku od drugih platformi, kao što je YouTube na primer, gde kreatori mogu da postavljaju oglase i zarađuju od toga. Međutim, čini se da se Instagram sprema da pokrene novu funkciju za kreatore u vidu pretplate.

Kompanija je već ranije ove godine izjavila da će istraživati ideju o pretplatama zasnovanim na kreatorima, a sada i Sensor Tower i Apptopia izveštavaju da se kompanija sprema da pokrene ovu funkciju. Prema njihovim nalazima, Instagram bi mogao da započne pretplatu bilo gde između 0,99 i 4,99 dolara mesečno, a istovremeno se čini da kreiraju i Instagram bedžev,e gde korisnici mogu da kupe ove značke kao podršku za livestreamere, slično kao što je Twitch korisnici mogu dati napojnicu svojim omiljenim strimerima.

Pročitajte i:  Meta će omogućiti direktnu prodaju NFT-ova na Instagramu

Trenutno nema reči o tome kada će ova nova funkcija biti pokrenuta, ali bi kreatori mogli da se raduju ako se nadaju još jednoj platformi koju mogu da unovče. Osim toga, verovatno će Instagram uzimati deo od ovih kupovina i pretplata, tako da je to još jedan način da platforma generiše veći prihod.

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: